Flora- en faunawandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena

Ga in de Tiroler Zugspitz Arena eens op pad met een ervaren berggids. Deze kan je alles vertellen over de indrukwekkende natuur in en rondom het gebied. Naast de prachtige Alpenflora kun je hier veel dieren spotten, zoals gemzen, herten, marmotten en veel bevers. De gidsen weten vaak precies waar ze zitten. Het dorpje Biberwier, wat zoveel betekent als beverdam, is er zelfs naar genoemd.

Actieve vakantiegangers die graag in een groep wandelen, hebben in de Tiroler Zugspitz Arena een uitgebreide keuze aan begeleide wandeltochten. Kies bij voorkeur een berggids die het gebied van haver tot gort kent. Dat zijn onder andere de gediplomeerde berggidsen Werner Gratl, Thomas Bader of Alex Rauter & Anneke van den Oetelaar. En de gidsen van Bergsport Total en Bergsport Berwang.

De mooiste hikes
Naast groepswandelingen bieden de berggidsen in de zeven dorpen aan de voet van de Zugspitze ook individuele tochten aan. Zo kun je op zoek gaan naar specifieke flora en fauna en bijzondere plekjes. Ga je zonder gids op pad kijk dan op de Tourplanner op www.zugspitzarena.com/nl voor de mooiste hikes.

Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van de Tiroolse gastvrijheid, de stevige regionale specialiteiten en prachtige vergezichten.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, gastvrije familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met de Gastenkaart of het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena. 

Het bericht Flora- en faunawandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena verscheen eerst op Beleef.nl.