Effect van (te) veel koffiedrinken voor je gebit

Ben jij iemand die niet zonder koffie kan? Thuis, op je werk, als je aan het reizen bent of bij een afspraak: als je het lekker vindt drink je het vast vrij veel. Koffiedrinken kan echter wel effect hebben op hoe je gebit eruitziet. Ben je benieuwd naar wat de effecten zijn van (te) veel koffiedrinken voor je gebit? Wij vertellen je hieronder meer over, dus lees snel verder als je hier meer over te weten wilt komen.

Je tanden kunnen verkleuren

Als je heel veel koffiedrinkt, kan het zo zijn dat op de lange termijn je tanden zullen verkleuren. Koffie kan namelijk aanslag op jouw tanden veroorzaken en hierdoor zou het kunnen dat jouw tanden geel worden. Om dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen, is het slim om niet de hele dag door koffie te drinken. Doe het met mate en spoel naar voorkeur na het drinken je mond met water. Mocht je te maken krijgen met verkleurde tanden en je wilt hier iets tegen doen, dan is het slim om hulp in te schakelen van een tandarts. Wanneer je hiernaar op zoek bent, dan is CDC Tandzorg een aanrader.

Je tanden kunnen verzwakken

Wat ook een mogelijk gevolg is van veel koffiedrinken, is dat je tanden kunnen verzwakken. Dit heeft te maken met het feit dat koffie een zure drank is en dit kan leiden glazuurerosie. Als je hiermee te maken hebt is het mogelijk dat je op de lange termijn te maken krijgt met dunne tanden die dus verzwakt zijn. Dit moet je zien te voorkomen, want als je zwakke tanden en kiezen hebt kun je sneller te maken krijgen met vervelende problemen. Ben je al op een oudere leeftijd en zien jouw tanden er niet gezond meer uit, of zijn ze heel erg verkleurd? Dan zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om voor een mooi kunstgebit te gaan. Deze tandartsbehandeling onder narcose kan een wereld van verschil maken, waardoor je straks weer schaamteloos van een mooie glimlach kunt genieten.

De positieve effecten van koffiedrinken

Hoewel koffiedrinken enkele negatieve effecten heeft op je gebit, heeft koffiedrinken in het algemeen natuurlijk ook zeker voordelen. Zo verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, is het een goede bron aan antioxidanten, kan het je energie verhogen en bevat het goede voedingsstoffen. Een paar kopjes koffie per dag moet dus zeker kunnen!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan (te) veel koffiedrinken invloed hebben op jouw gebit. Je tanden zouden kunnen verkleuren en verzwakken, wat sneller kan leiden tot problemen in je gebit. Mocht je te maken krijgen met verkleurde of verzwakte tanden, schakel dan vooral hulp in van je tandarts. Om je te behoeden voor deze problemen, kan het slim zijn om wat te minderen met koffiedrinken als je echt heel veel koffiedrinkt om het moment. Doe het met mate en drink gewoon een paar kopjes per dag. Zo kun je ervan blijven genieten en verklein je de kans op de grotere problemen.

Het bericht Effect van (te) veel koffiedrinken voor je gebit verscheen eerst op Koffiegek.nl.