De beste vakantiebestemmingen voor koffieliefhebbers

Niet alleen in Nederland zijn we erg gek op koffie, deze aromatische drank is namelijk in heel Europa zeer geliefd. Een authentieke Italiaanse espresso of een Spaans café con hielo met ijsblokjes. Wat jouw koffie obsessie ook is, op deze Europese bestemmingen kun je volop van heerlijke koffie genieten. Als jij deze zomer op vakantie gaat, neem dan beslist een kijkje in ons lijstje met beste bestemmingen voor koffieliefhebbers.

80 procent van de Nederlanders drinkt koffie
Tegenwoordig is koffie eigenlijk overal wel te vinden. Je kunt het bestellen bij een koffiebar, maar ook bij een tankstation, bioscoop, musea en sportwedstrijden. In Nederland drinkt zo’n 80 procent van de bevolking regelmatig koffie. We zijn dan ook echte koffieleuten. Of je nu een balletje gaat slaan, een weddenschap afsluit op betFIRST of een koffie afhaalt tijdens je wandeling, koffie is en blijft de meest geliefde warme drank.

Frankrijk
In Frankrijk drinkt men meestal een café au lait bij het ontbijt wat het meest overeenkomt met een cappuccino. Café au lait betekent koffie met melk en de Fransen bereiden deze drank door gelijke hoeveelheden koffie en gestoomde melk te combineren. Grappig genoeg werd deze koffie vroeger in een kleine kom geserveerd. Het is een gedurfde smaak met een zachte afdronk en je kunt eventueel een crème toevoegen. Tegenwoordig kun je echter een koffiemok of hoog glas met handvat verwachten.

Duitsland
Als een van de grootste koffie-importeurs van de wereld is Duitsland een interessante vakantiebestemming voor koffieliefhebbers. De meeste Duitsers kiezen voor een Milchkaffee wat melk koffie betekent. Als je op zoek bent naar iets anders dan is een Pharasäer een uitstekende keuze. Dit drankje wordt gemaakt met een kwart koffie, een suikerklontje, twee shots rum en afgemaakt van slagroom.

Italië
Dit is zoals velen weten hét land van de koffie. De Italiaanse koffiecultuur draait uiteraard rondom de espresso. In 1884 diende Angelo Moriondo een patent in voor de espressomachine. Deze machine kwam voort uit de wens om het probleem van langzaam gezette koffie op te lossen. Door middel van stoomdruk wordt het water sneller door de fijne koffie geduwd zodat men sneller een kopje koffie kan zetten. In de 21ste eeuw kennen we de espresso als een sterk geconcentreerd kopje koffie. Andere koffiespecialiteiten die je kunt bestellen zijn de caffè macchiato, caffe con panna, cappuccino en de caffe freddo.

Spanje
Wanneer je in Spanje een café con leche (koffie met melk) besteld dan zul je waarschijnlijk verbaasd zijn over de hoeveelheid melk. Deze Spaanse versie bevat namelijk meer melk dan de macchiato zoals wij die kennen. Voor liefhebbers van een zoete koffiedrank kun je het beste een café bombón bestellen. Deze Valenciaanse specialiteit is een samenstelling van gecondenseerde melk en koffie. Wat dit drankje erg bijzonder maakt is dat de lagen goed zichtbaar gescheiden blijven waardoor de drank zeer feestelijk oogt.

Portugal
In het buurland van Spanje kun je genieten van diverse koffiespecialiteiten die je hart zullen warmen. De Portugese kolonisten in Brazilië hebben aan het begin van de 19e eeuw bijgedragen aan de wereldwijde verspreiding van koffie. Bekende Portugese koffievarianten zijn de cimbalino en de galão. Een cimbalino betekent kraantje en het is een sterke espresso en de galão is een koffie bestaande uit een deel espresso en drie delen melk.

Turkije
De Turkse koffie of Turkse kahvesi heeft wel wat weg van de espresso, maar dan met een sterkere smaak en aroma. Daarnaast is deze koffie wat dikker en in Turkije voegt men graag wat kruiden toe in plaats van suiker. De uitgesproken en rijke smaak zal je zeker bevallen. Traditioneel gezien wordt Turkse koffie met wat water en Turks fruit geserveerd. Nog een handige tip, over het algemeen kun je de gemalen koffie die zich op de bodem van het kopje bevindt beter niet drinken.

Het bericht De beste vakantiebestemmingen voor koffieliefhebbers verscheen eerst op Koffiegek.nl.