Sony introduceert de nieuwe α7 IV full-frame camera

Sony introduceert vandaag de nieuwe α7 IV full-frame camera (model ILCE-7M4). Alle innovaties op het gebied van beeldsensoren komen samen in deze camera.

De α7 IV is uitgerust is met een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 33 MP en een ruim ISO-gevoeligheidsbereik.

De α7 IV is de nieuwe standaard voor full-frame camera’s met geweldige beeldkwaliteit voor foto en video. Deze camera herdefinieert de ‘basis’ die was neergezet door de Alpha 7 III. Het nieuwe model is uitgerust met de nieuwste BIONZ XR-processor en uitstekende AF-functies afkomstig van de Alpha I. De α7 IV biedt tevens verschillende nieuwe functies waaronder aansturing van de camera op afstand.

Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is de α7 IV een veelzijdige en toegankelijke camera voor alle soorten creators. Voor de professional, maar ook voor de hobbyist; van fotografen, videografen tot multimediamakers en andere beeldprofessionals.

Natuurfotograaf Gustav Kiburg heeft de Sony Alpha 7 IV onlangs getest op het Duitse eiland Helgoland. Hier broedt onder andere de Jan-van-gent en het eiland is een belangrijke tussenstop voor vogels die weer naar het zuiden trekken.

Innovatie kent geen grenzen
De nieuwe α7 IV is de ultieme hybride camera met fantastische beeldkwaliteit. De camera biedt hoogstaande foto- en videobeelden, een perfecte autofocus en uitstekende bedienbaarheid en workflow.

De body is ontwikkeld met oog voor het milieu door gebruik te maken van Sony’s gerecyclede SORPLAS plastic. Tevens produceert Sony haar verpakkingen volgens het maatschappelijk verantwoorde ‘Made to be remade’-filosofie. De verpakking is gemaakt van recycleerbare materialen en bevat minder plastic.

Uitstekende beeldkwaliteit
Deze camera heeft een nieuwe 33MP full-frame back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor. Deze biedt superieure beeldkwaliteit en een ruim ISO-gevoeligheidsbereik (uit te breiden tot ISO 50-204.800). Dankzij de hoge resolutie is de camera in staat tot soepele overgangen en fraaie details en texturen van het object. Het dynamische bereik van 15 stops garandeert een breed expressief bereik en de Creative Look-instellingen helpen om moeiteloos originele looks voor foto en video te creëren.

Nog betere AF-prestaties
De nieuwste BIONZ XR processor is afkomstig van het paradepaardje Alpha 1. Deze levert een razendsnel AF en continue opnamen met 10fps met AF/AE-tracking en een grote buffer. De nieuwe α7 IV systeemcamera is uitgerust met Real-Time Tracking en heeft 759 fasedetectie AF punten. Dit AF-systeem dekt ongeveer 94% van het frame, waardoor een betrouwbare scherpstelling en tracking mogelijk is zelfs bij snelle bewegende objecten. Bovendien kan Real-Time Eye AF nu voor het eerst de ogen van vogels en dieren volgen voor foto’s en films. Dit was voorheen enkel mogelijk voor het menselijk oog. De detectienauwkeurigheid voor het menselijk gezicht en ogen is ook ongeveer 30% verbeterd vergeleken met Alpha 7 III.

Geavanceerde filmtechnologie
De α7 IV is uitgerust met professionele technologie uit de filmindustrie. Zo is S-Cinetone overgenomen van Sony’s Cinema Line-camera’s. Deze wordt door een groot aantal filmmakers en content creators gebruikt en biedt een indrukwekkende filmische look. De camera kan filmbeelden van hoge kwaliteit produceren in 4K 60p in Super 35 mm en 4K 30p-opnamen met 7K-oversampling in fullframemodus. Ook is S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in kleurgradatie.

De nieuwe camera biedt 10-bits diepte en 4:2:2 kleurensampling voor natuurlijke overgangen, XAVC S-I intraframecodering voor efficiëntere bewerkingsworkflows en XAVC HS voor een dubbele compressie-efficiëntie.

Wanneer je een Sony E-mount-lens gebruikt, biedt de α7 IV unieke AF-functies. Dit zijn functies zoals AF Assist dat focusovergangen ondersteunt wanneer AF wordt gebruikt en Focus Map dat scherptediepte visualiseert. Voor de eerste keer in de Alpha-serie is de nieuwe camera voorzien van ‘Breathing Compensation’ om focusademhaling tegen te gaan en een consistente kijkhoek te garanderen wanneer de focus verandert. Deze functie kan in- en uitgeschakeld worden.

Betere bedienbaarheid als een echt hybride model
De α7 IV is een echte hybride foto- en filmcamera met veel bedieningsgemak en betrouwbaarheid. Zo kan eenvoudig geschakeld worden tussen foto en film via de nieuwe menu-interface. Ook is een functiekiezer met twee lagen toegevoegd. De onderste laag is voor het selecteren van Foto/Film/S&Q en de bovenste voor Auto/P/A/S/M en MR (Memory Recall).

De gebruiker kan snel speciale instellingen selecteren en wisselen tussen de functies. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van de α7 IV is afgestemd op de 33 MP sensor en is in staat met 5,5 stops te compenseren. De camera heeft een verbeterde grip voor meer comfort en een CFexpress A-compatibele kaartsleuf om snel media weg te kunnen schrijven. Bovendien biedt de OLED Quad-VGA-viewfinder met 3,68 miljoen punten een 1,6 keer betere resolutie dan de viewfinder van de Alpha 7 III. De gebruiker kan profiteren van de verbeterde live-view beeldkwaliteit die valse kleuren minimaliseert en de resolutie verbetert.

Dankzij het nieuwe design van de camera kunnen videografen meer dan een uur continu 4K 60p 10-bits 4:2:2 video’s opnemen. Optische ‘Active Mode’-beeldstabilisatie helpt bij het maken van professionele video-opnamen. Gebruikers kunnen zowel het kantelbare LCD-aanraakscherm aan de achterkant van de camera gebruiken (3.0-inch – ong. 1,03 miljoen dots) als de REC-knop aan de bovenkant van de camera.

De behuizing van de α7 IV is gemaakt van magnesiumlegering voor maximale stevigheid en minimaal gewicht. De vernieuwde structuur en lensafsluitknop zorgen daarnaast voor betere stof- en vochtbestendigheid.

Ontworpen met het oog op duurzaamheid
Sony zet in op het milieu volgens het “Road to Zero” programma. Het milieu speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het design van de camera, de productie en de verpakking van de α7 IV. De camera gebruikt gerecycled plastic genaamd SORPLAS. Dit materiaal is niet afhankelijk van niet-hernieuwbare grondstoffen en wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie (zoals zonne-energie). Voor de productverpakking worden recycleerbare materialen met minder plastic gebruikt.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe α7 IV is vanaf december 2021 beschikbaar in de Benelux voor € 2800 (body only) of € 3000 in combinatie met de SEL2870 lens. De PCK-LG2, een glazen schermbeschermer zal eveneens verkrijgbaar zijn.
De HVL-F60RM2 flitser is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor € 650.
De HVL-F46RM flitser is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor € 430.

De camera is ook compatibel met de Camera Remote Software Development Kit (SDK).

Bron afbeelding: Sony.nl

Het bericht Sony introduceert de nieuwe α7 IV full-frame camera verscheen eerst op Beleef.nl.