Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wèl! Mountainbiken in de winter

Beetje een dooddoener om mee te beginnen maar iedere fietser zal het wel eens gehoord hebben. Maar het klopt natuurlijk wel. Met goede kleding kun je ook in de winter prima in je eentje of een groepsrit op pad op je mountainbike of gravelfiets. Of je nu voor een uitdagende trail kiest of voor een lekker rustig tochtje gaat, je vertrekt natuurlijk niet op avontuur zonder je beste fietsuitrusting. Nu wil het toeval dat VAUDE wel een aantal toppers in huis heeft om je te helpen deze compleet te maken!

Comyou Fleece Jacket – warm en windbestendig
Als je op een mistige herfstochtend over de paden crosst, doe je dat liefst niet met verkleumde handen. Alleen een paar stevige handschoenen helpt niet genoeg: het is belangrijk om de kern van je lichaam goed warm te houden, dan blijven ook je ledematen warm. Het Comyou Fleece Jacket, gemaakt van polyester uit gerecyclede PET-flessen, is gelukkig een expert op het gebied van warmte. Door zijn hybride constructie is het jack isolerend, maar toch ademend. Ook handig is dat je hem zowel als extra laag onder de hardshell als op zichzelf kan dragen. Met een stijlvolle capuchon voor de regen en reflecterende elementen voor het donker, blijf je droog en veilig op elke route.

Aqua Back Pro Single – flitsende fietstas
Even wat afwisseling van de trails? Een simpele fietstocht door de gouden natuur is soms het beste middel om goed te relaxen. Trek je een dagje erop uit, dan gaat de Aqua Black Pro Single graag met je mee. Dankzij het afsluitbare bevestigingssysteem QMR 2.0 kan je deze tas met 26 liter ruimte snel bevestigen, losmaken en via een ketting tegen diefstal beveiligen. Past hij toch niet helemaal? Geen probleem, met de handwielen kan je de bevestiging verstellen en aanpassen aan de vorm van jouw bagagedrager. Leuk weetje: de robuuste achterplaat van de Aqua Black Pro Single is volledig gemaakt van gerecyclede kunststofverpakkingen!

Duurzaam in het zadel
Over recycling gesproken: net als de meeste VAUDE-producten zijn deze outdoor-items gemaakt volgens zeer hoge duurzaamheidsstandaarden, zowel op het vlak van sociale verantwoordelijkheid als op het gebied van productie. Het Comyou Fleece Jacket, de TVL Pavel Winter Mid STX fietsschoen en de Aqua Black Pro Single dragen alle drie trots het Green Shape-label, wat staat voor een milieu- en klimaatvriendelijk, functioneel product gemaakt van duurzame materialen. om een Green Shape-label te bemachtigen, moet een product voor méér dan 50% uit biobased of gerecyclede materialen bestaan. Meer informatie over Green Shape is hier te vinden.

Het bericht Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wèl! Mountainbiken in de winter verscheen eerst op Beleef.nl.