Rootzz of Nature creëert jackfruit-jungle in hartje Amsterdam

Vanaf vandaag is de jackfruit pop-up bar van Rootzz of Nature in Amsterdam te bezoeken. De keuken wordt gerund door chef Naresh Ramdjas, die de gasten een weekend lang zal verrassen met gratis streetfood gerechtjes met jackfruit. Gisteravond vond de feestelijke opening plaats, van 22 t/m 24 april is de pop-up bar geopend voor publiek.

Jackfruit pop-up bar
Van 22 t/m 24 april zal de jackfruit pop-up bar te bezoeken zijn op het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Een weekend lang kan iedereen langskomen om een ontdekkingsreis te maken door de wereld van jackfruit. Op die manier maken de bezoekers kennis met de van oorsprong Indiaase vrucht. Door chef Naresh Ramdjas worden verrassende gerechtjes met jackfruit bereid. Hij maakt de gerechten met producten van Rootzz of Nature, die voor een groot deel uit jackfruit bestaan: ‘‘Ik heb vaker met jackfruit gewerkt en vind het fantastisch. In de pop-up bar zal ik het hele weekend kleine streetfood gerechtjes klaarmaken, zodat de gasten deze gratis kunnen proberen. Denk aan taco’s, jackfruitsushi en pita met jackfruitballetjes. Ik heb er megaveel zin in!’’

Een echte jackfruit-jungle
Bij een bezoek aan de pop-up bar waan je je in een echte jackfruit-jungle. Zo staan er overal tropische planten en is er zelfs een echte jackfruit te zien. Op de muren zijn feitjes te lezen over jackfruit, zo leer je de vrucht steeds beter kennen. Ook kun je in een aparte ruimte een video zien waarin je kennismaakt met de jackfruitvrucht en jackfruittelers uit Sri Lanka.

Rootzz of Nature
De pop-up bar is een initiatief van vleesvervangermerk Rootzz of Nature. Rootzz of Nature maakt producten van jackfruit. De jonge jackfruit, de onrijpe variant, heeft een vleesachtige structuur en neemt dankzij die open structuur heel goed smaken op. De ideale eigenschappen voor een smakelijke vleesvervanger! Met veel liefde voor de natuur en de lokale boeren brengt Rootzz of Nature jackfruit naar ons bord, en nu dus ook naar Amsterdam.

Bezoek de pop-up bar
De jackfruit pop-up bar is van 22 t/m 24 april van 12.00 – 18.00 uur geopend op het Hugo de Grootplein 7-15 in Amsterdam. De gerechtjes zijn gratis te proeven zodat iedereen kennis kan maken met jackfruit en de producten van Rootzz of Nature. Ook kunnen aanwezigen nog een heerlijk jackfruitdiner voor twee winnen met een winactie.

Kijk voor meer informatie op: https://rootzzofnature.nl/pop-up-bar/

Het bericht Rootzz of Nature creëert jackfruit-jungle in hartje Amsterdam verscheen eerst op Beleef.nl.