Recept: Bleekselderij bootjes met bonendip

De Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober) staat voor de deur! Met dit recept maak je heerlijke bleekselderij bootjes met een smeuïge bonendip, die je middagsnack naar een hoger niveau tillen. Ze zien er vrolijk uit, smaken heerlijk en ze geven je de energieboost die je nodig hebt om de rest van de dag door te komen!

Ingrediënten
voor 4 personen
96 gram groente per portie

4 bleekselderijstengels, gewassen
1 blik (200 g) cannellini bonen (of borlotti bonen), uitgelekt en afgespoeld
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, het sap
10 g verse peterselie, grof gehakt
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 el extra vierge olijfolie
zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze
Snijd elke bleekselderij stengel in drie gelijke stukken.
Doe alle ingrediënten, behalve de peterselie en bleekselderij, in een keukenmachine mix tot een glad geheel. Breng op smaak met zwarte peper.
Meng hier als laatst met een lepel de peterselie doorheen.
Vul de bleekselderij met de bonendip en serveer!

Receptcredits: Nationale Groente- en Fruitdag

Het bericht Recept: Bleekselderij bootjes met bonendip verscheen eerst op Plantaardig.org.