NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen.

“De NTFU en Bosch eBike Systems willen dat elke mountainbiker over veilige en mooie mountainbikeroutes in Nederland kan rijden. Met het Trailfund helpen we daarom de vrijwilligers die de mountainbikeroutes aanleggen, onderhouden en beheren. Zij leveren fantastisch werk voor de mountainbikesport, want ze werken continue aan de routes en paden. Daarnaast moeten ze de financiering ervan ook zelf regelen. De NTFU is daarom blij met de support van Bosch eBike Systems voor het Trailfund. We kijken ernaar uit om samen de eerste drie projecten te ondersteunen”, zegt Troy Corsen, belangenbehartiger MTB bij de NTFU.

In najaar klaar voor mountainbikers
De eerste drie projecten die met steun van het Trailfund uitgevoerd worden, zijn naar verwachting in september klaar. “We zijn erg blij dat de sponsoring door het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund zo snel zijn vruchten afwerpt. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen mountainbikers dit najaar al genieten van de nieuwe veilige paden. Dat betekent nog meer mogelijkheden om het plezier op de mountainbike en e-mountainbike te vergroten”, zegt Tamara Winograd, hoofd marketing en communicatie bij Bosch eBike Systems.

Bouw rock garden, north shore- en boomwortelsectie – MTB-route Netersel, TWC Het Snelle Wiel
De mountainbikeroute van TWC Het Snelle Wiel is deze zomer het toneel voor een landelijke mountainbikewedstrijd voor jeugd. Om voor deze jonge fanatiekelingen én de vergevorderde mountainbiker voldoende aanbod te bieden, gaat de onderhoudsgroep met hulp van het Trailfund een rock garden, north shore- en boomwortelsectie bouwen.

Aanleg droge-route-sectie – MTB-route Marum, ATB Marum
De vrijwilligers van ATB Marum gebruiken het Trailfund om een ‘droge-route-sectie’ aan te leggen. Een deel van de mountainbikeroute Marum dat langs de snelweg A7 loopt, is soms te nat om over te rijden. Daarom wil de onderhoudsgroep een nieuwe sectie van zo’n 1,5 kilometer langs het bestaande pad leggen. Zo kunnen mountainbikers de nieuwe snelle track in de zomer én winter rijden.

Structureel onderhoud, kuilen opvullen – MTB-route Anloo, FTC ’t Kamrad
Mountainbikers weten de mountainbikeroute Anloo in Drenthe goed te vinden. Daardoor slijt de route uit en ontstaan er gaten en kuilen in de paden. FTC ’t Kamrad kan het Trailfund dus goed gebruiken om leemzand aan te schaffen. Daarmee willen ze de kuilen opvullen en de route weer verbeteren.

Nieuwe ronde voor NTFU Bosch eBike Systems Trailfund
NTFU en Bosch eBike Systems stellen voor de tweede helft van 2022 opnieuw het Trailfund beschikbaar. Onderhoudsgroepen die een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden kunnen via ntfu.nl een aanvraag indienen. Dat kan tot 15 november. Daarna wordt er een selectie gemaakt. In de aanvraag moet duidelijk zijn wat je precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden. En het project moet haalbaar zijn, want uiteindelijk moeten mountainbikers er natuurlijk van kunnen profiteren.

Het bericht NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes verscheen eerst op Ride it!.