KNWU Selectie EK Mountainbike bekend gemaakt

In het Portugese Anadia worden van 30 juni tot en met 3 juli de Europese kampioenschappen mountainbike gehouden. De elite-mannen en -vrouwen rijden deze zomer hun continentale titelstrijd in München (Duitsland), op Portugese bodem worden de titels vergeven voor de junioren en beloften (m/v).

Bondscoach Gerben de Knegt vertrekt met ambities naar Anadia. Met name bij de beloften-vrouwen heeft de selectie medaillekansen met Puck Pieterse en Fem van Empel. ‘’Puck heeft de laatste wedstrijd uit de wereldbeker gewonnen. Beide rensters waren eerste en tweede bij de elite-vrouwen in de 3 Nations Cup in Sittard afgelopen weekeinde en getuigden daarmee opnieuw van goede vorm. Maar ook bij de junior-mannen staat er een sterke groep. Maar liefst vijf mountainbikers verdedigen daar onze kleuren, we zijn in jaren niet meer zo sterk vertegenwoordig geweest in de breedte. David Haverdings, Rens Teunissen van Manen en Nick Klijn hebben al top 6-klasseringen weten te realiseren in internationale wedstrijden dit jaar en dat kan er in deze wedstrijd ook inzitten. Bij de junior-vrouwen hebben we Lauren Molengraaf en Luna Cnossen aan het vertrek, met name Lauren kan echt een mooie uitslag realiseren. Bij de beloften-mannen vertrekken we helaas met twee in plaats van drie renners. Pim Ronhaar heeft positief getest op COVID-19 en neemt daarom niet deel. Hij gaat de tijd nemen om goed te herstellen en vervolgens toe te werken naar het veldritseizoen 2022-2023.’’

De Knegt spreekt van een mooi natuurlijk parcours met niet extreem veel hoogteverschil. Nederland neemt ook deel aan de Team Relay. Daarvoor worden renners uit deze EK-selectie aangewezen.

KNWU-selectie EK Mountainbike Beloften/Junioren

Junior mannen:
David Haverdings
Rens Teunissen van Manen
Morris Gruiters
Nick Klijn
Freek Bouten

Junior-vrouwen:
Lauren Molengraaf
Luna Cnossen

U23 mannen:
Tom Schellekens
Chris van Dijk

U23 vrouwen:
Fem van Empel
Puck Pieterse

Bron: KNWU.nl

Het bericht KNWU Selectie EK Mountainbike bekend gemaakt verscheen eerst op Ride it!.