Nieuwe datum voor de Dutch Masters of MTB

Dit jaar staat voor de organisatie van Dutch Masters of MTB een jubileum editie voor de deur. Voor de vijfde keer wordt om 06:00 uur ’s morgens het startschot gegeven voor 200 kilometer genieten op de mtb. De mountainbike marathon is nu echter verplaatst van 18 september naar 20 november 2022. Op die datum gaat dé tocht van start die iedere mountainbiker een keer moet rijden.

Verplaatst
Tijdens de edities van 2020 en 2021 heeft de organisatie veel tegenslagen te verwerken gekregen als gevolg van de Coronapandemie, en ook in 2022 staat de organisatie voor een uitdaging.

Voor de 5e editie van de Dutch Masters of MTB moest de organisatie op zoek naar alternatieven. Recentelijk heeft de provincie Overijssel besloten om, ter bescherming van beschermde diersoorten, de singletracks op de Sallandse Heuvelrug te sluiten tot en met 30 september. Hierdoor kunnen er dus ook geen evenementen plaatsvinden op de Sallandse Heuvelrug.

Met al een behoorlijk aantal aanmeldingen stond de organisatie voor een behoorlijk dilemma met een tweetal opties:
De tocht door laten gaan op 18 september kan, maar hiervoor dient de route van 200 km om de Sallandse Heuvelrug heen geleid te worden. Bij deze oplossing wordt de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug, met haar mooie singletracks en de uitdagende hoogteverschillen gemist.
De tocht verplaatsen naar 20 november 2022, zodat de route, inclusief het gedeelte van de route over de Sallandse Heuvelrug, in stand kan worden gehouden.
“De route om de Sallandse Heuvelrug heen leiden is geen goede keuze. Het zou een route opleveren welke Dutch Masters of MTB onwaardig is. Het zou Dutch Masters of MTB sterk devalueren en daarmee zouden wij je als rasechte mountainbikeliefhebber niet serieus nemen” , blikt het bestuur terug op het besluit.

Deelnemers
Alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven krijgen aankomende week via een persoonlijke e-mail de gelegenheid hun wens kenbaar te maken:
Restitutie inschrijfgeld;
Deelname overzetten naar de nieuwe datum van 20 november.

We zijn verheugd dat er al veel aanmeldingen zijn en hopen dat deze massaal worden overgezet naar 20 november 2022. Daarnaast zijn nieuwe aanmeldingen uiteraard van harte welkom!

“Schrijf je in. Laten we er met zijn allen een prachtig evenement van maken met veel deelnemers. Daarmee laten we de beleidsbepalers zien dat onze sport leeft, we de natuur nodig hebben om onze sport te kunnen blijven uitoefenen, te recreëren met als doel gezond te blijven.”, sluit het bestuur van de Dutch Masters of MTB met bemoedigde woorden af.

Heb jij je ingeschreven voor deze tocht maar eigenlijk nog weinig ervaring met dit soort ritten of heb je je training nog niet op pijl? Dan is het verschuiven van de datum natuurlijk een geluk bij een ongeluk en heb je dus wat extra tijd om je mountainbike training op de rit te krijgen! Als je hier hulp bij nodig hebt, zorg dan dat je daar de juiste hulp bij krijgt want zo’n 200 km rit moet je niet onderschatten.

Het bericht Nieuwe datum voor de Dutch Masters of MTB verscheen eerst op Ride it!.