Bollé presenteert de Avio Mips fietshelm

Het Franse Bollé kennen we natuurlijk al geruime tijd uit de wintersport maar ze timmeren ook alweer een tijdje aan de weg in het fiets peloton. Het B&B Hotels – KTM Pro Team rijdt al geruime tijd met de Furo MIPS fietshelm maar kan deze nu vervangen door het paradepaardje, de Bollé Avio MIPS helm.

Eén van de lichtste fietshelmen op de markt

Dankzij de slagkooi hebben ze de EPS-dichtheid laag gehouden en zijn ze erin geslaagd om een laag gewicht van 234 gram (S-maat) te bereiken. De helmstructuur is tot in het kleinste detail opnieuw ontworpen met de MIPS AIR-vulling, het meest lichtgewicht hersenbeschermingssysteem van MIPS en lichtgewicht gegoten componenten, waaronder een geoptimaliseerd pasvormsysteem.

Luchtstroom geoptimaliseerd met CFD*-simulaties

De AVIO MIPS is ontworpen om zowel diepe interne kanalen als grote ventilatieopeningen aan de voorkant uit te lijnen met kleine uitlaatpoorten die lage druk creëren aan de achterkant van de helm. Deze lage druk trekt lucht door de helm en houdt het hoofd van de rijder koel, terwijl de strike-cage-technologie de helmstructuur versterkt.

Hoogwaardige aerodynamica voor pure snelheid

De helm is ontwikkeld met behulp van CFD*, met behulp van een krachtige simulator aangedreven door een supercomputer. De AVIO MIPS heeft een geoptimaliseerde onopvallende vorm en is uitgerust met de AVID Aero Progressive EPS om de luchtstromen te sturen en de impactenergie te beheren. En de resultaten zijn er, vergeleken met de aero-racehelmen van de gemiddelde concurrenten, is de energie die nodig is om de luchtweerstand te overwinnen en vooruit te stuwen 8 watt lager.