Nederlands Aeropress kampioenschap 2023

Op zaterdag 16 september vanaf 17 uur organiseert de Utrechtse koffiebrander Keen Coffee een koffiefestival en de Dutch AeroPress Championship ‘23: “Het leukste koffie feestje van het jaar” is bij LE:EN op Rotsoord.

Nederlands Kampioen
De AeroPress is in de koffie scene een ‘legendarische’ handmatige koffiezetter. Op deze avond gaan 48 deelnemers strijden voor de Nederlandse titel Nederlands kampioen én een plek op de wereldkampioenschappen in Melbourne, Australië! Naast deze zinderende wedstrijd is er van alles te doen! Om te beginnen FEEST met DJ Lessman, maar ook de beste specialty coffee roasters uit het land, en de kans voor iedere bezoeker om leuke prijzen te winnen.

Specialty coffee proeverij
De beste Nederlandse branders van specialty coffee zijn aanwezig om hun lekkerste koffies te laten proeven. Er zijn in Nederland een aantal uitzonderlijk gepassioneerde koffiebranders die de beste koffie uit de hele wereld zoeken en deze licht roosteren om de beste smaken in je kopje te krijgen. Keen Coffee heeft ze allemaal uitgenodigd om op de bezoekers van het DAC’23 de beste koffies van Nederland te laten proeven

Het DAC’23 is een avond waar koffie, fun en gezelligheid de belangrijkste ingrediënten zijn. De wedstrijd wordt ondersteund en afgesloten met een DJ die tot middernacht lekkere dance tunes verzorgt. LE:EN verzorgt vegan food, Utrechtse brouwer De Kromme Haring heeft voor deze gelegenheid een speciale koffie IPA gebrouwen, er worden heerlijke nitro-espresso martini’s geserveerd en er is een gratis photobooth om je avond vast te leggen. Er zijn max 300 entreekaartjes, so get your tickets fast: Keencoffee.com/dac/

Keen Coffee
Het Utrechtse Keen Coffee is sinds 2016 actief met duurzame, eerlijke directe handel op zo ecologisch vriendelijke manier. Keen Coffee is in Utrecht goed te vinden in de horeca; Broei, Cupp, Møs zijn enkele van de plekken waar je kunt genieten van Keen Coffee. Sinds de oprichting in 2016 heeft Keen Coffee zelf vier keer de finale van de wereldkampioenschappen gehaald. Daarom oogsten ze ook succes in het buitenland, vooral in Oost Europa, het Midden en Verre Oosten zitten veel fans.

Het bericht Nederlands Aeropress kampioenschap 2023 verscheen eerst op Koffiegek.nl.