KRO-NCRV’s De prijsknaller onderzoekt de prijs van koffie

Een flesje wijn voor nog geen 3 euro, een bosje bloemen in de supermarkt voor 2,50 euro en koffie voor minder dan 4 euro per kilo. In het KRO-NCRV programma De prijsknaller op NPO 3 gaan Ersin Kiris en Eva Cleven op zoek naar de werkelijke kosten achter producten die voor bodemprijzen worden verkocht. In de aflevering van aanstaande vrijdag staat goedkope koffie centraal.
Koffie, voor velen een eerste levensbehoefte. Maar het liefst betalen we er niet te veel voor. De aanbiedingen voor goedkope koffie vliegen ons om de oren iedere week. Voor minder dan vier euro koop je twee grote pakken filtermaling of een kilozak bonen. Maar kan dat wel voor die prijs? Ersin Kiris en Eva Cleven doen in KRO-NCRV’s De prijsknaller onderzoek naar de herkomst van goedkope koffie en ontdekken hoe veel koffieboeren nog altijd klein worden gehouden door de machtige koffie industrie.
Met De prijsknaller wil KRO-NCRV onderzoeken of de lage prijzen die we betalen in de winkel wel de werkelijke maatschappelijke kosten weergeven en of er misschien eerlijkere en duurzamere alternatieven zijn voor laagste prijsgaranties en andere prijsknallers. Want wie betaalt nu de echte prijs voor onze continue wens naar goedkope producten? Wie betaalt onderaan de streep de uiteindelijke rekening?
De prijsknaller, vrijdag 25 februari bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO 3

Het bericht KRO-NCRV’s De prijsknaller onderzoekt de prijs van koffie verscheen eerst op Koffiegek.nl.