Een kop koffie smaakt beter in een onderhoudsvriendelijke tuin

De vogels tjilpen dat het een lieve lust is, het ochtendlicht schittert door het nieuwe bladerdek van de boom in je achtertuin en de krant heb je net van de deurmat gevist. Een warme dag kondigt zich aan. De perfecte dag! Maar zo’n dag kan natuurlijk pas echt beginnen met een goede kop koffie, en waar drink je die dan? Juist! In de tuin.

Zorg voor rust om echt te genieten

Een kop koffie smaakt altijd goed, maar op een zomerse dag in de tuin is een bakkie leut pas echt genieten. Je drinkt het bruine goud dan niet alleen om warm te blijven, maar vooral om de smaak. En terwijl je geniet van jouw vers geblende persoonlijke macchiato wil je natuurlijk niet afgeleid worden door allerlei klusjes die je eigenlijk in de tuin zou moeten doen. Al die tijd die een tuin vraagt aan onderhoud kun je natuurlijk veel beter gebruiken om je koffiespecialiteiten te verbeteren. Als een echte fervente thuisbarista ben je immers nooit klaar met het ontwikkelen van de beste koffiesmaak.

Daarom snel even wat tips om je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken:
Kies voor kunstgras in plaats van voor normaal gras. Kunstgras hoef je niet te bemesten, niet te mulchen, niet te verticuteren en niet te maaien. Kunstgras ligt er gewoon, en ziet er net zo mooi uit als normaal gras.
Ga voor planten die groen blijven. Dat bespaart je een hoop opruimwerk in de herfst en de winter. Bovendien staat het ook wel gezellig zo’n groene tuin, vinden de vogels ook.
Bodembedekkers zijn je beste vrienden. Bodembedekkers zijn plantjes die, zoals je al hebt geraden, de bodem van je tuin bedekken. Dat betekent dat er geen ruimte meer is voor onkruid, dat jij dus niet hoeft te wieden!
Geen tegels maar grind! Misschien denk je bij een onderhoudsvriendelijk tuin meteen aan het betegelen van de oppervlakte, maar dat is 1, niet heel best voor de afvoer van het regenwater en 2, minder onderhoudsvriendelijk dan je denkt. Onkruid en mos tussen tegels weghalen is namelijk een rottig karweitje. Grind hoef je alleen maar even door te harken.

De slimme barista kiest dus voor een onderhoudsvriendelijk achtertuin, die groen is en blijft. Zodat er volop van de vers gezette koffie genoten kan worden op zo’n heerlijk goudkleurige ochtend en je nog tijd over hebt om jouw nieuwe koffiecreatie verder te perfectioneren.

Het bericht Een kop koffie smaakt beter in een onderhoudsvriendelijke tuin verscheen eerst op Koffiegek.nl.