Het verschil tussen Arabica en Robusta

Als je koffie heerlijk vindt, maar niet zo bekend bent met alle soorten koffiebonen, dan kan kunnen alle termen die je voorbij ziet komen een beetje overweldigend zijn. Termen als Arabica en Robusta kunnen je hoofd doen tollen. Elk type boon heeft eigen smaken en eigenschappen die te onderscheiden zijn van de rest. In dit artikel vertellen we je meer over de meest voorkomende koffiebonen.

Arabica Bonen

Arabica is de meest voorkomende soort koffieboon. Hij wordt geteeld op een groot aantal plaatsen, waaronder Zuid- en Centraal-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Arabica heeft een fruitige, zoete smaak die vaak wordt omschreven als nootachtig. De meeste koffie die over de hele wereld wordt geproduceerd, is gemaakt van Arabica. Dit komt omdat het een minder robuuste plant is dan de Robusta plant, waardoor het gemakkelijker is om hem onder de meest uiteenlopende omstandigheden te telen. De twee planten hebben een aantal belangrijke verschillen. Arabica koffiebonen doen er langer over om te groeien, te rijpen en te rijpen dan Robusta koffiebonen. Arabica groeit ook op grotere hoogte dan Robusta-koffiebonen, waardoor hij in sommige gebieden moeilijker te telen is. De extra inspanning die nodig is om Arabica koffiebonen te verbouwen, is het echter waard. De smaak van Arabica-koffiebonen is veel beter dan die van Robusta-koffiebonen.

Robusta Bonen

Robusta is een hardere, robuustere plant dan Arabica, waardoor het een betere keuze is voor tropische klimaten. Het merendeel van de koffie die in Brazilië en Vietnam wordt geproduceerd, is gemaakt van Robusta koffiebonen. De plant zelf is ook anders dan Arabica. Hij heeft grotere bladeren en dikkere stengels dan Arabica-planten. Hierdoor is hij beter bestand tegen ziekten, plagen en andere zaken die een negatieve invloed kunnen hebben op de koffieoogst. Aan de andere kant maakt dit het moeilijker om koffie te verbouwen in minder tropische gebieden. Robusta-koffiebonen zijn over het algemeen goedkoper dan Arabica-koffiebonen. Dit komt omdat ze gemakkelijker en goedkoper te telen zijn. Robusta-koffiebonen hebben minder tijd nodig om te groeien, te rijpen en te rijpen dan Arabica-koffiebonen. Dit komt door de dikkere stengels en grotere bladeren die de plant heeft. De lagere kosten van Robusta koffiebonen maken ze een meer economische keuze voor veel koffiedrinkers.

Wil je ten alle tijde genieten van een heerlijk kopje koffie? Dan kun je eens kijken of een koffiemachine huren iets voor je is! Zo heb je de lusten en niet de lasten. Dit is natuurlijk ook ideaal als koffiemachine kantoor

Het bericht Het verschil tussen Arabica en Robusta verscheen eerst op Koffiegek.nl.