Gebruiksvriendelijk tablet voor senioren

Telecomleverancier emporia heeft haar productlijn van mobiele communicatiemiddelen voor senioren uitgebreid met een tablet. De 10,1-inch tablet is ontwikkeld om het voor senioren makkelijker te maken om mee te blijven doen in een steeds digitalere wereld. De eerste emporiaTABLET kost €299 (adviesprijs) en is in Nederland per direct verkrijgbaar bij Belsimpel en via Bol.com. Naar verwachting komen daar binnenkort nog andere aanbieders, zoals CoolBlue, bij.

Bij emporia producten staat de behoefte van senioren altijd centraal. De tablet is daarom enerzijds heel gebruiksvriendelijk uitgerust, zonder poespas, en anderzijds juist heel compleet. Zo scoort de tablet met een overzichtelijk menu en grote app-iconen. Veelgebruikte apps als WhatsApp, Google Playstore, weer, e-mail, kalender en rekenmachine zijn al voorgeïnstalleerd. De nieuwe tablet wordt geleverd met een handige standaard die het geluid tijdens videobellen optimaliseert en ook functioneert als oplaadstation. Ook oordopjes worden standaard meegeleverd. Bovendien ondersteunt de tablet, als een van de weinige op de markt, mobiel internet. Door het toevoegen van een simkaart beschikken gebruikers altijd over een internetverbinding, zowel thuis via Wi-Fi als via mobiel internet onderweg. Voor het videobellen is de tablet uitgerust met een 13 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel front camera. De tablet draait op een 1,5 GHz octa-core processor en heeft een werkgeheugen van 4GB. De standaard 32GB aan opslag kan worden uitgebreid met een SD-kaartje van maximaal 128GB. De accu gaat ruim een dag mee. Tot slot wordt de emporiaTABLET, net als de emporia smartphones, geleverd met een uitgebreid trainingsboek van 100 bladzijden waarmee senioren zelf aan de slag kunnen.

Als accessoires voor de emporiaTABLET zijn een screenprotector, een extra standaard (één voor wandmontage en een voor de tafel) en een tablethoes met een ingebouwd toetsenbord beschikbaar. Het toetsenbord wordt automatisch met de tablet verbonden en via de tablet van stroom voorzien.

De eenzaamheid van ouderen, vergrijzing en de digitale kloof tussen jong en oud motiveren het technologiebedrijf uit Oostenrijk om producten te innoveren. Senioren worden al digitaler. Ze lezen online nieuws, bekijken video’s en bewerken foto’s. Ze maken gebruik van e-mail, social media en doen aan internetbankieren. Maar lang niet iedereen heeft de stap naar de digitale wereld durven zetten. Eveline Pupeter, de eigenaar van emporia: “50 miljoen mensen van 65 jaar en ouder in de EU bezitten geen tablet of smartphone. We willen senioren hun weg helpen vinden naar de digitale wereld. Dat doen we nu met de meest gebruiksvriendelijke tablet op de markt. We hebben voor die doelgroep de tablet opnieuw ontworpen door simpelweg het gebruik daarvan te vereenvoudigen. Net zoals onze smartphones is deze tablet ontwikkeld door ons 30-koppige internationale R&D-team. De feedback van duizenden deelnemers aan de smartphone-trainingen van emporia die in onder meer België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden gehouden, diende als input voor het ontwikkelingsproces.”

Het bericht Gebruiksvriendelijk tablet voor senioren verscheen eerst op Welke geraniums?.