Een vibrator gebruiken? Dat doe je zo!

Voel je je een beetje overweldigd omdat je weinig (of geen) ervaring hebt met soloseks of niet echt weet hoe je een vibrator moet gebruiken? Geen zorgen, je bent absoluut niet de enige!

Er is geen kant-en-klaar antwoord op de vraag hoe je een vibrator moet gebruiken. Ten eerste komt het helemaal neer op je seksuele voorkeuren en waar je je prettig bij voelt. En ten tweede hebben alle verschillende vibrators hun eigen gebruiksaanwijzing.

Er zijn echter een aantal dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat met je gloednieuwe speeltje. De volgende tips gelden voor iedereen én voor alle soorten vibrators:

Lees de instructies nauwkeurig

Voordat je jouw nieuwe, beste vibrator gaat gebruiken, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing aandachtig door te lezen. Zoals we al zeiden; niet alle vibrators werken hetzelfde. En je je wilt natuurlijk wel alles uit je speeltje halen.

Bovendien kunnen er een aantal instellingen en functies zijn waarvan je nog nooit hebt gehoord, vooral bij de nieuwste modellen. Het is dus essentieel om te begrijpen hoe het product bedoeld is, zodat je er het meeste profijt van hebt.

Zorg ervoor dat je vibrator goed is schoongemaakt

Terwijl je bij soloseks niet bang hoeft te zijn voor zwangerschap en soa’s, zitten er wel degelijk enkele gezondheidsrisico’s aan. Vooral wanneer je je seksspeeltjes niet goed schoonmaakt. We kunnen het belang van het goed schoonmaken en steriliseren van je vibrator dan ook niet genoeg benadrukken.

Zorg ervoor dat je je toy vóór en na elk gebruik goed wast en droogt. Ook wanneer je een nieuwe vibrator hebt gekocht. Je kunt dit simpelweg doen met wat lauw water en een milde zeep, of met een speciale sextoycleaner. Zo gebruik je een vibrator op een hygiënische en veilige manier en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Controleer of de batterij vol is

Het laatste wat je wilt, is dat je vibrator zijn energie verliest als je net op het punt staat om een heerlijk orgasme te bereiken.

Als je vibrator op batterijen werkt, is het verstandig om altijd was nieuwe bij de hand te hebben in het geval dat. De meeste speeltjes zijn bovendien oplaadbaar. Is dit bij de jouwe het geval? Zorg er dan voor dat het volledig is opgeladen voordat je aan je solosessie begint.

Houd glijmiddel bij de hand

Deze stap is optioneel, maar glijmiddel kan nuttig zijn om de wrijving te verminderen die ongemak kan veroorzaken.

Het is echter belangrijk om erbij te vermelden dat het soort glijmiddel dat je gebruikt afhangt van het materiaal van je vibrator. Als de vibrator bijvoorbeeld van siliconen is gemaakt, helpt een glijmiddel op waterbasis het materiaal te behouden en beschadiging te voorkomen.

Lees ook: Erectieproblemen bespreekbaar maken, tips & tricks.

Stop als je je ongemakkelijk voelt

Bij elke seksuele ervaring (of dit nu met of zonder partner is), heb je zelf de autoriteit over wat goed voelt en wat niet. Je kent je eigen lichaam als de beste. En je weet dan ook wanneer je moet stoppen met het gebruik van je vibrator.

Sextoys zijn ontworpen met een specifiek gebied in gedachten, dus zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt voor het aangewezen lichaamsdeel. Als iets niet goed of comfortabel voelt, is het oké om te stoppen!

Tot zover onze tips voor het gebruiken van een vibrator. Doe vooral wat goed voelt voor jezelf en experimenteer er op los. Have fun!

Het bericht Een vibrator gebruiken? Dat doe je zo! verscheen eerst op Beleef.nl.