De strandtrends voor deze hittegolf

De eerste hittegolf van dit jaar lijkt een feit te worden. De tropische dagen vliegen je om de oren en dus een mooie gelegenheid (voor de mensen die niet op vakantie zijn) om naar het water te gaan. Of je nu een dagje naar het strand gaat of een middagje bij een recreatieplas of rivier in de buurt gaat liggen maakt niet uit. De verkoeling van het water is heerlijk!

Als je nou helemaal de blits wilt maken, dan zijn er natuurlijk een aantal trends die je in de gaten kunt houden. Je kunt kijken naar de laatste trends op het gebied van badmode. Voor de dames is de bikini high waist helemaal de bom terwijl voor de heren een korte boxer eigenlijk altijd nog wel kan.

Strandlakens van gerecyclede PET-flessen

Als je op het strand lekker èn milieubewust wilt liggen, dan zijn er tegenwoordig badlakens die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. SooBlue is bijvoorbeeld een bedrijf dat op deze manier comfortabele strandlakens maakt. Dankzij innovatieve technologie worden door dit bedrijf van petflessen nieuwe polyester garens gemaakt. Zo voorkomt het merk het gebruik van aardolie, vermindert het CO2-uitstoot en helpt het mee de oceanen te bevrijden van al dat plastic. Het stof dat ervan gemaakt wordt is heerlijk zacht, dus dat voelt dubbelgoed. SooBluu neem je mee naar het strand, op vakantie en naar de camping, sportschool, zwembad en sauna.

De garens en speciale weving zorgen ervoor dat het strandlaken enorm veel water kan opnemen. Wel een liter per handdoek. En toch is SooBluu ook in no time weer droog: even ophangen en voilá. Handig is dat zand er niet aan vastplakt, dat schud je er heel makkelijk af. Omdat de handdoek antibacterieel is gaat hij niet muf ruiken. SooBluu is ideaal voor in je koffer of strandtas: hij weegt slechts 340 gram en je rolt hem supercompact op. Inpakken-en-wegwezen!

Met de kinderen

Heb je kinderen die je af en toe bezig moet houden? Dan is het Save the Turtles strandlaken een aanrader. Dit is namelijk een handdoek en bordspel ineen. Superleuk voor op het strand of ergens anders buiten. Save the Turtles is educatief en helemaal van deze tijd. Je speelt het spel met vriendjes of je ouders. Bij Start word je uitgedaagd om je eigen pion op het strand te zoeken, bijvoorbeeld iets van plastic wat er niet hoort. Dat gooi je na het spel in de prullenbak. De spelregels zijn afgeleid van Ganzenbord en kun je online vinden via een QR-code op de handdoek. Dobbelstenen neem je zelf mee of gooi je met een app.

 

Het bericht De strandtrends voor deze hittegolf verscheen eerst op Beleef.nl.