De leukste kerstcadeautips voor de allerliefste moeder

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je moeder er altijd is. Dat ze er altijd voor je is. Met praktische hulp of gewoon een luisterend oor. Zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. De meeste mensen zeggen echter te weinig hoeveel hun moeder voor ze betekent. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Kerstmis is hier uitermate geschikt voor. Met een mooi cadeau en eventueel een lieve brief of kaart, laat je zien hoeveel zij voor jou betekent. Dankjewel mama, voor alles.

Maar hoe pak je dit dan aan? Wat zijn nou echt leuke cadeaus om te geven met kerst? Het perfecte kerstcadeau voor vrouwen vind je met behulp van de volgende tips. 

Sieraden die ze zelf niet zou kopen

Moeders hebben vaak één ding standaard met elkaar gemeen. Ze geven veel liever geld uit aan anderen dan dat ze aan zichzelf zouden doen. Daardoor zijn er genoeg moeders die al jaren dezelfde kleding, sieraden en tassen dragen. Gewoon omdat ze het zonde vinden om zichzelf eens goed te verwennen.

Laten we daar eens snel verandering in brengen. De moeder die altijd voor alles en iedereen klaarstaat, verdient het immers echt om eens goed in het zonnetje te worden gezet. Maak van dit gegeven dan ook dankbaar gebruik door sieraden te kopen die ze zelf echt niet zou kopen. Niet omdat ze het niet mooi vindt, maar gewoon omdat ze het te duur vindt voor een eigen cadeau.

Wil je het cadeau nog net wat origineler maken? Kies er dan voor om het sieraad te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een ring met de initialen van al haar kinderen en/of kleinkinderen, ketting met naam of een bedelarmbandje met bedeltjes die voor haar dierbaren staan.

Een dagje weg

Je brengt heel graag tijd door met je moeder. Toch schiet dit er nog wel eens bij in. Je hebt je eigen leven, misschien zelfs je eigen gezin. Daardoor is het leven veel te druk om regelmatig uitjes te plannen. Zeker als zij ook nog gewoon een druk sociaal leven heeft. Gebruik de Kerstdagen daarom eens om direct een dagje weg te plannen.

Regel zonder haar medeweten dat zij een hele dag vrij heeft en doet dit zelf ook. Zo is er geen excuus meer. Ga die dag echt samen genieten. Bijvoorbeeld een hele dag winkelen en uit eten, naar de wellness of gewoon lekker thuis samen genieten. Het is de aandacht en het moment dat telt.

Praktisch cadeau

Geeft je moeder altijd aan iedereen en vergeet ze hierbij zichzelf? Heeft ze al vaker laten weten dat haar wasmachine kuren heeft of dat ze inmiddels instant koffie zet omdat haar koffiezetapparaat het begeven heeft? Gebruik dan deze informatie om een praktisch cadeau te geven. Eentje waar ze zelf (nog) geen geld aan uit wil geven, maar waar ze wel echt iets aan heeft én heel gelukkig van wordt. Luister daarom de komende dagen en weken goed naar je moeder. Misschien geeft ze onbedoeld een goede cadeautip.

Het bericht De leukste kerstcadeautips voor de allerliefste moeder verscheen eerst op Beleef.nl.