Alles wat je moet weten voor je inschrijving in Nederland

Kom je uit Midden-en Oost Europa en ben je van plan om je officieel in te schrijven in Nederland, om hier te gaan werken en wonen? Dat is een spannende nieuwe stap! Als je je officieel in ons land gaat inschrijven dan is het belangrijk om een aantal dingen op tijd geregeld te hebben. Je moet je bijvoorbeeld na een verblijf van 4 maanden inschrijven bij de BRP, (basisregistratie personen) op het gemeentekantoor. Daarnaast is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je een auto meeneemt uit je land van herkomst, zijn daar ook bepaalde regels aan verbonden, zoals een autoverzekering en het betalen van wegenbelasting. In dit artikel lees je wat er zoal belangrijk is om op te letten wanneer je je gaat inschrijven in Nederland.

Plichten en regelgevingen in Nederland

Er zijn bepaalde verplichtingen en regelgevingen die in ons land gelden, zoals de zorgverzekeringsplicht, en de inschrijving bij de gemeente inclusief het aanleveren van bepaalde documenten zoals een geboorteakte. Wanneer je een kind hebt tussen de 5 en 16 jaar, is het vanwege de geldende leerplicht in ons land belangrijk om je kind tijdig op een school in te schrijven. In sommige gevallen is ook een inburgering verplicht, bijvoorbeeld wanneer je een verblijfsvergunning hebt gekregen.

Autoverzekering

Niet alleen een zorgverzekering is verplicht voor alle inwoners in Nederland. Wanneer je een auto hebt, is het ook belangrijk dat je een autoverzekering aanvraagt. Het is niet alleen een verplichting om een autoverzekering te hebben, hiermee loop je ook geen kans op boetes of hoge kosten wanneer je schade onderweg oploopt. Ben je op zoek naar een geschikte autoverzekering met service in je eigen taal? Dan is ​https://polisa.nl/nl/ een erg goede optie. Dit is een verzekeringsmaatschappij die zich speciaal heeft gericht op mensen uit Midden-en Oost Europa die zich in Nederland gaan inschrijven.

Hieronder zie je de voordelen voor een autoverzekering bij Polisa:

Polisa biedt bij de autoverzekering ook standaard pechhulp bij autopech in het binnen en buitenland

Gratis overstapservice

Vanwege de klantenservice in je eigen taal weet je zeker dat je goed op de hoogte bent van de polisvoorwaarden en makkelijk kunt communiceren

De verzekering is voordelig, omdat je profiteert van schadevrije jaren die je mag meenemen uit je geboorteland. Op die manier krijg je korting op je verzekeringskosten.

Andere verzekeringen

Wil je naast je autoverzekering bij Polisa ook nog andere verzekeringen afsluiten zoals een verzekering voor je woning, inboedelverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering? Dat kan! Polisa heeft allerlei verschillende soorten verzekeringen die geschikt zijn voor nieuwe inwoners in Nederland uit Midden-en Oost Europa. Met service en advies in je moedertaal.
Met een alles onder een dak verzekering heb je een aanspreekpunt voor al je vragen, en kun je alles in één keer regelen. Dat houdt het makkelijk en overzichtelijk!

Het bericht Alles wat je moet weten voor je inschrijving in Nederland verscheen eerst op Beleef.nl.