6 handige kledingtips voor de man

Uiteraard wil je goed voor de dag komen. Kleding speelt daar een grote rol in. Maar veel mannen vinden het toch best moeilijk om zich op de juiste manier te kleden. Stijlvol, stoer of wat je stijl ook is. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan verder.

Kleding van kwaliteit

Draag kleding van een hoogwaardige kwaliteit. Dit zie je namelijk absoluut terug. Stevige stoffen, nette fits en doordachte afwerkingen: het is wat je wilt in je looks. Dit geldt voor ieder kledingstuk. Denk aan heren jeans, in slim fit of regular fit. Valt het je bij een ander ook niet direct op als de jeans perfect aansluit en van een luxe stof is? Precies: dat wil je dus zelf ook. Koop liever minder in een uitmuntende kwaliteit dan meer in een matige kwaliteit. Het heeft absoluut een meerwaarde.

Draag laagjes

Hoe je je outfits interessant maakt? De beste tip die we je kunnen geven: draag laagjes. Denk aan een T-shirt met daarover een overhemd, ook wel een overshirt genoemd. Of trek een shirt aan onder een trui, waarbij het boordje er net nog bovenuit komt. Het maakt je looks wat levendiger.

Luxe materialen en designs

Ook bepaalde materiaalsoorten laten je er beter uitzien. We denken meteen aan wol, zoals een wollen trui. Klassiek en net wat meer opvallend dan bijvoorbeeld katoen. Met leer ga je voor eenzelfde effect. Draag daarom een leren jas, om maar iets te noemen. Sommige kledingstukken kennen qua design een luxere uitstraling. Een poloshirt heren is hier een goed voorbeeld van, want het kraagje maakt het kledingstuk uniek. Met een mooie jeans eronder ga je voor een casual look. Of combineer het shirt juist met een pantalon, voor een meer old school look.

Shop met een vrouw

Eerlijk is eerlijk: vrouwen hebben in algemene zin een beter inzicht in mode dan mannen. Dit maakt dus dat je veel van vrouwen kunt leren! Ga vooral eens een keer shoppen met een vrouw, of dit nu in een fysieke winkel of juist een online shop is. Neem aan wat ze tegen je zegt, ook als ze iets aanwijst wat je zelf niet zo gauw zou kiezen. Zo verbreed je je stijl namelijk!

Minimalistische kledingstijl

Als je het lastig vindt om outfits samen te stellen, dan kun je het best de minimalistische kledingstijl aanhangen. Denk aan de Scandinavische look! Deze look is namelijk eenvoudig te realiseren. Zorg dat je de basics kent, waar het in de minimalistische stijl om draait. Een wit T-shirt met een lichte jeans? Een uitstekende keuze. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Doe hier zeker wat research naar.

Gebruik voorbeelden ter inspiratie

Hierboven schetsten we een voorbeeld van de Scandinavische stijl. Op die manier kun je prima je outfits samenstellen in elke stijl, als je inspiratie zoekt. Zoek simpelweg een bepaalde stijl op, kijk naar wat anderen dragen en haal de items die hierop lijken in huis. Easy, toch?

Het bericht 6 handige kledingtips voor de man verscheen eerst op Beleef.nl.