Zitten wordt genieten met de juiste terrasstoel

Ben jij een van die miljoenen mensen in Nederland die een heerlijk terras of een zonnig balkon hebben? Dan wil je daar natuurlijk ook maximaal van kunnen genieten. Een paar Van der Garde terrasstoelen kunnen daar enorm bij helpen. Maar er zijn zóveel verschillende modellen op de markt, allemaal met hun eigen design, formaat, kleur en prijskaartje. Hoe pik je daar nou nét de terrasstoel uit die het beste bij jouw wensen past? Lees verder, dan helpen we je graag een beetje op weg.

Welke terrasstoelen heb je allemaal?

Je kunt terrasstoelen grofweg onderverdelen in vier soorten: stapelbaar, kunststof, vlechtwerk en aluminium. Stapelbare terrasstoelen zijn er in allerlei soorten en kleuren, en ze zijn doorgaans licht van gewicht zodat je ze snel kunt neerzetten of weer opbergen. Ook kunststof terrasstoelen heb je in vele varianten, maar check wel altijd hoe het zit met de kwaliteit. Zijn de stoelen kleurvast en krasbestendig? Kunnen ze tegen Uv-straling en kun je ze makkelijk schoonmaken? Kunststof is alleen een goede keuze als de kwaliteit van het materiaal hoogwaardig is. Dan vlechtwerk terrasstoelen: die passen eigenlijk overal prima bij, waardoor ze tegenwoordig erg populair zijn. Vroeger werd het vlechtwerk vooral van riet en rotan gemaakt, maar inmiddels zie je steeds meer wicker. Dat oogt tijdloos en trendy en gaat ook veel langer mee dan riet of rotan. Bovendien kun je wicker prima schoonmaken en onderhouden. Dat geldt ook voor de laatste soort: de aluminium terrasstoel. Dit materiaal weegt weinig, maar is toch sterk en kan niet roesten. Omdat aluminium tuinmeubilair strak oogt en een moderne uitstraling heeft, is het momenteel erg in trek.

Waar vind je wat je zoekt?

Als je op zoek gaat naar een geschikte leverancier, moet je jezelf direct een paar simpele vragen stellen. Is de kwaliteit goed? Is de prijs goed? En is de bezorging goed? Sommige leveranciers hebben dat goed voor elkaar. Dat blijken meestal de leveranciers met de meeste ervaring en expertise op het gebied van tuinmeubelen te zijn. Zo staat een van de grootste terrasstoelexperts van Nederland bekend om zijn enorme keus, zijn deskundige advies, zijn lange historie van meer dan 75 jaar en zijn laagste prijsgarantie. Daar komt nog bij dat je er niet alleen online kunt shoppen, maar ook in een van de drie showrooms in Nederland kunt rondkijken en proefzitten. Dus of je nou wel of niet al vooraf precies weet wat je wilt: bij de betere tuinmeubelexpert heb je de beste kans van slagen!

Het bericht Zitten wordt genieten met de juiste terrasstoel verscheen eerst op Beleef.nl.