Wortel wraps met quinoa gehakt, cherrytomaten en mais

Een makkelijk maar heerlijk gerecht op tafel zetten? Dat doe je met dit recept voor Wortel Tortilla Wraps met quinoa gehakt! Een verrassende vegetarische maaltijd die ook nog eens makkelijk plantaardig te maken is. Zo ben je helemaal klaar voor jouw Week Zonder Vlees & Zuivel!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 avocado
1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
1 verpakking Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium
250 g cherrytomaten
150 g gemixte groene salade
120 g mais
100 g radijs
200 ml (plantaardige variatie op) zure room

voor het quinoa gehakt
1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix No Salt Added
½ groentebouillonblokje
250 g rode quinoa
500 ml water
1 el olie
1 tl zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Kook de quinoa in water met groentebouillon gedurende 15 minuten. Meng olie door de quinoa en verdeel het over een ovenschaal. Rooster vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven. Roer het quinoa gehakt door tijdens het braden.
Snijd de avocado in blokjes, de cherrytomaatjes in schijfjes, de radijs in plakjes en verdeel ook de salade, de vegan zure room en mais over verschillende bakjes.
Haal de bakplaat uit de oven en roer de tacokruiden erdoor, met naar smaak wat zout.
Verwarm de groente tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet de bakjes, het quinoa gehakt, de salsa en de tortilla’s op tafel en laat iedereen een eigen groente tortilla vullen.
Receptcredits: Santa Maria

Het bericht Wortel wraps met quinoa gehakt, cherrytomaten en mais verscheen eerst op Plantaardig.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.