Welke Univé zorgverzekering komt als beste uit de bus?

Een ziektekostenverzekering hebben is voor iedereen van ten minste 18 jaar een verplichting. Gelukkig kan dat tegenwoordig helemaal online en binnen een paar minuten. Met zoveel keus is het echter wel belangrijk dat je weet wat vandaag de dag de mogelijkheden zijn. Ook wanneer je al even een pakket hebt waar je tevreden mee bent, kan het de moeite lonen om om je heen te kijken. De verzekering die afgelopen jaar bijvoorbeeld nog ideaal was, is dat mogelijk voor het komende jaar niet meer. Bijvoorbeeld wanneer je extra zorgkosten verwacht. Vind je overzicht, transparantie en gemak belangrijk, dan kan een Univé zorgverzekering voor jou uitkomst bieden. Samen met de keuzehulp en een fijne kop koffie maak je het afsluiten van je gewenste pakket zo leuk mogelijk.

Hier heb je recht op met alleen een basisverzekering

Het is alvast goed om te weten dat er niet slechts één Univé zorgverzekering bestaat, ook niet als het gaat om de basiszorgverzekering. Er zijn namelijk allerlei opties mogelijk. Bij Univé heb je keuze uit een viertal verschillende mogelijkheden, met Zorg Select, Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Vrij. Geen nood, want je ziet in één oogopslag wat al deze pakketten je te bieden hebben. Het goedkoopste pakket is Zorg Select, waarmee je net als met alle andere basisverzekeringen gewoon recht hebt op de beste zorg. Denk aan het kunnen bezoeken van je eigen huisarts en het ontvangen van spoedeisende hulp in elk ziekenhuis in Nederland. Je hoeft je er dus zeker niet van te laten weerhouden om bij bepaalde klachten hulp in te schakelen.

Dit is de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Met alle pakketten heb je dus recht op dezelfde zorg. Alleen de mate van vergoeding loopt flink uiteen als je zorg afneemt van een niet-gecontracteerde aanbieder. Heb je Zorg Select, dan dien je 40% van de kosten uit eigen zak te betalen. Voor Zorg Basis is dit 30% en met Zorg Geregeld is dit gereduceerd tot 20%. Wil je graag elke cent in je portemonnee houden, dan ben je het beste af met de Zorg Vrij ziekenkostenverzekering Univé. Alle zorg wordt hiermee voor de volle 100% vergoed, op een paar uitzonderingen na. Dit geldt voor onder andere wijkverpleging en GGZ. Verder heb je met dit pakket, in tegenstelling tot de andere drie, vrije keuze voor apotheek.

Onder welk pakket valt alternatieve zorg?

Elke basisverzekering dekt de belangrijkste zorg. Dit gaat bijvoorbeeld ook om medicijnen, tandartszorg voor je kind en een bezoek aan de psycholoog (mits de persoon 18 jaar of ouder is). Wil je juist gebruikmaken van alternatieve zorg, zoals een behandeling bij de acupuncturist of orthomoleculair therapeut, dan biedt een aanvullende verzekering uitkomst. In dat geval heb je de keuze uit Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best. Deze vergoeden alternatieve zorg tot respectievelijk €200, €300 en €500 per jaar. Maar waar je ook voor kiest: je betaalt altijd eerst een eigen risico van €385. Zodra je dit bedrag hebt opgemaakt aan zorg, dan treden de vergoedingen in werking.

Het bericht Welke Univé zorgverzekering komt als beste uit de bus? verscheen eerst op Koffiegek.nl.