Waar je ook gaat, neem je warme lichtgewicht glerups sloffen mee

De sloffen van Glerups zijn superlicht van gewicht. Ze zijn ook nog eens heerlijk warm. Twee goede reden om ze in je rugzak te stoppen en mee te nemen. Zodat je na een dag wandelen je voeten even kunt ontspannen, waar je ook bent. De vilten sloffen zijn gemaakt van een mengsel van Gotlandwol en merinowol van schapen die het goed hebben.

De pantoffels zijn een heuse weldaad; je draagt ze het liefst met blote voeten. Ze vormen zich op een natuurlijke manier naar de vorm van je voet: niet te strak, niet te los maar precies goed. De dubbele laag vilt in het voetbed geeft een aangename veerkracht.

Keuze uit veel modellen en kleuren
Het zachte wolvilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog en warm aanvoelen. De buitenzool heeft een antislipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. De sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren.

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.