Tessa, een nieuwe volzoete appel van Nederlandse bodem

Er  is een nieuw volzoete appelras van Nederlandse bodem met de naam Tessa® verkrijgbaar in de supermarkt. Midden oktober werd de oogst al gevierd in een appelboomgaard met een grote groep Tessa’s die de eerste Tessa® appels van de bomen plukten. En vandaag is het zo ver: de appel ligt in de winkel en is beschikbaar voor iedereen die houdt van volzoete, harde crunchy appels – ook als je geen Tessa heet. Speciaal voor deze gelegenheid tourt er tot eind januari een ware PlukTruck door heel Nederland langs verschillende supermarkten, waar consumenten Tessa® appels kunnen proeven.

Tessa® is een op en top Nederlandse appel, en bovendien de eerste appel van eigen bodem met een volzoete smaak en tegelijkertijd een heerlijke stevige bite. De appel wordt duurzaam geteeld en draagt het On the way to Planetproof keurmerk. Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Tessa® staat de komende maanden bij supermarkten een truck met daarin een appelboom waar iedereen Tessa® appels geplukt door Tessa’s kan proeven.

PlukTruck tourt door Nederland
Tim Kievits, brand manager van Tessa legt uit: “De truck vervoert een enorme lading appels en een appelboom om de boomgaard naar de supermarkten te brengen. Het is natuurlijk extra speciaal als je de appels van de boom direct kunt proeven. Verser en lokaler dan dit wordt het niet! Na het proeven weten we zeker dat de appel bij een bezoek aan de winkel in het mandje of karretje belandt”.

Bijzondere appel
“We zijn blij dat heel Nederland nu kan genieten van de nieuwe oogst van Tessa®. Het is echt een heel bijzonder appeltje, de ontwikkeling van een appelras duurt zo’n tien a vijftien jaar. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de perfecte zoete en crunchy appel en tegelijkertijd naar hoe dit ras zich staande houdt in het Nederlandse klimaat. Daarnaast moet het ook voor onze telers een fijne appel zijn om mee te werken met een mooie opbrengst,” aldus Kievits. Appelteler Sander Verstegen uit Opijnen kan dit bevestigen: “Tessa® is een telersvriendelijke appel. Vooral omdat de boom weinig ziektegevoelig is en de appels vrij makkelijk kleuren”. De naam Tessa is afgeleid van Theresia dat zijn oorsprong vindt in het Griekse woord theros wat warmte, zomer en oogst betekent.

Bron afbeelding: Tessa – Fruitmasters

Het bericht Tessa, een nieuwe volzoete appel van Nederlandse bodem verscheen eerst op Plantaardig.org.