Sportimex nieuwe distributeur van Bombtrack voor de Benelux

Sportimex Benelux BV wordt vanaf 2023 de exclusieve distributeur van het gerenommeerde fietsenmerk Bombtrack voor Nederland en België. Bombtrack is een fabrikant van gravel-, adventure-, mountain-, cyclocross- en urban bikes speciaal voor sportieve en avontuurlijke fietsers. Het merk onderscheidt zich door zijn opvallende design en het gebruik van framematerialen die zorgen voor comfortabele rijeigenschappen onder alle omstandigheden. De voorverkoop aan de betere fietsspeciaalzaken in Nederland en België start in het tweede kwartaal van dit jaar, de levering van de fietsen staat gepland voor voorjaar 2023.

“Bombtrack is echt een fiets voor de connaisseur,” zegt Arwin van Pelt, mededirecteur van Sportimex. “Tot nu toe werd de distributie en merkondersteuning voor Nederland en België geregeld vanuit de hoofdvestiging in Keulen, Duitsland. Maar de laatste jaren is Bombtrack zo hard gegroeid, dat ze een samenwerkingspartner in de Benelux zochten. Als Sportimex zijn we al jaren de exclusieve importeur en distributeur van verschillende toonaangevende sportmerken op gebied van schaatsen, ijshockey, inline skates, longboards, steppen en BMX’en. Daar komt nu dit geweldige fietsmerk bij.”

Het bedrijf achter Bombtrack, We Make Things GmbH, maakt al fietsen sinds 1996 en is wereldwijd bekend om hun merken als Wethepeople BMX en Radio Bikes. Maar in 2011 wilde de oprichter van Bombtrack, Manuel Schürholz, wat anders en richtte zich helemaal op het bouwen van een ‘groot wiel’ merk. Het bedrijf lanceerde dat jaar hun eerste fiets, al vier modellen in het tweede jaar, en daarna groeide het merk exponentieel met nu een range aan gravel-, mountain-, cyclocross en wegfietsen.

“Vanaf het begin is Bombtrack gevormd door samenwerking,” legt Manuel Schürholz uit. “Het zijn de gebruikers die input geven aan de ontwerpers en die leiden tot suggesties voor bepaalde fietsen. We laten onze bikes maken in Taiwan waar we langdurige relaties hebben met belangrijke fabrieken. De kwaliteitscontrole is verzekerd door regelmatige bezoeken van ons bedrijf om een vinger aan de pols houden.”

“We vinden als Bombtrack dat je alleen vertrouwen kunt wekken door betrouwbare verkoop en aftersales, een doordacht product en doeltreffende marketing,“ aldus Schürholz. “Met Sportimex hebben we voor Nederland en België een importeur gevonden die ook bij onze filosofie past. Onze dealers zijn de ’toegewijde’ types, die investeren in de merken die ze voeren en zelf inhoud genereren. Bij de fietsspecialisten die voor ons merk hebben gekozen blijft de verkoop toenemen naarmate ons modellengamma groeit.”

“Ik kom zelf uit de fietsenbranche en heb jarenlang ook een eigen fietsspeciaalzaak gehad,” voegt Arwin van Pelt toe. “We hebben dus verstand van fietsen. En vanuit onze groothandelservaring weten we wat een gespecialiseerde winkel nodig heeft. Bij Sportimex werken we vanuit voorraad en we hebben service hoog in het vaandel staan. De Bombtrack modellen gaan we wel in onze webshop laten zien, maar niet verkopen. Daarvoor verwijzen we straks naar onze gespecialiseerde dealers. Zij zijn immers degenen die wielerliefhebbers de service kunnen bieden die past bij het merk.”

Over Sportimex Benelux

Sportimex in Roosendaal, Nederland, is opgericht in 1996. Het bedrijf is de exclusieve importeur en distributeur van verschillende toonaangevende sportmerken op gebied van ijs- en urban sporten. Deze worden verkocht via gespecialiseerde dealers in Nederland en België. Voor meer informatie: www.sportimex.com/nl/klantenservice/bombtrack

Het bericht Sportimex nieuwe distributeur van Bombtrack voor de Benelux verscheen eerst op Ride it!.