Rondreizen door Canada: ga goed voorbereid op reis met deze praktische tips

Rondreizen door Canada. Dat is voor veel reizigers, levensgenieters en natuurliefhebbers een grote droom. Niet voor niets, want waar anders vindt u zo’n diversiteit aan ongerepte natuur en een scala aan wildlife. Met de camper of huurauto trekt u er weken op uit naar de meest indrukwekkende natuurparken, pittoreske vissersdorpen en uitgestrekte zandstranden. Wees gewaarschuwd want na een bezoek aan Canada wilt u hoogstwaarschijnlijk nog een keer (of drie) terug. Het plannen van een rondreis door Canada vraagt natuurlijk om enige voorbereiding en met deze praktische tips gaat u goed voorbereid op reis!
ETA aanvragen voor Canada

Om Canada in te reizen is het verplicht om een bezoekersvisum aan te vragen. Dit kan middels een eTA procedure en hiermee ontvangt u een tijdelijk visum voor een bezoek van maximaal 90 dagen. Het eTA visum vraagt u gemakkelijk aan op de officiële website van de Canadese overheid. De kosten bedragen 7 Canadese dollar. Bijkomend voordeel? Het eTA visum is vanaf de dag van aankoop 5 jaar geldig. Let op. Reist u via of naar Amerika? Dan is het ook verplicht om een ESTA aan te vragen. Bekijk voor meer informatie de officiële website van de Amerikaanse overheid.

Vervoer in Canada

De meest gekozen vervoersmiddelen tijdens een camperreis Canada zijn de camper en huurauto. Voor beide opties geldt dat u een geldig rijbewijs nodig heeft. Een internationaal rijbewijs is niet nodig, aan een Nederlands of Belgisch rijbewijs heeft u genoeg.

Betalen in Canada

In Canada betaalt men met de Canadese dollar. Betalen met cash geld is overal mogelijk, maar vrijwel alles wordt met de creditcard betaald. Met zowel een creditcard als debitcard kunt u bij iedere bank in Canada pinnen. Vergeet niet om uw betaalpas te activeren voor gebruik buiten Europa. Het wisselen van euro’s naar dollars is niet aan te raden, omdat de koers veelal niet gunstig is.

De gebruiken van het geven van fooi

In Canada is het gebruikelijk om fooi te geven. Gemiddeld genomen is 15% tot 20% gebruikelijk. In een taxi ligt de fooi iets lager, namelijk 10% tot 20%. Vergeet het kamermeisje in het hotel of de gids tijdens de excursie ook zeker niet.

Het klimaat

Canada is zo’n groot land, dat er geen sprake is van één klimaat. Zo heeft Canada grotendeels te maken met een landklimaat, waarbij de winters erg koud zijn en de zomers warm. In Noord en Noordoost Canada komt het toendraklimaat voor; een klimaat met erg koude winters, koele zomers en relatief weinig neerslag. Liefhebbers van warme zomers en zachte winter zitten in het Westen van Canada goed.

Beste reistijd

Wat is nou de beste reistijd om naar Canada te reizen? Dat hangt helemaal af van de regio en wat uw wensen zijn. Graag de zalmtrek meemaken? Reis dan in het najaar naar Canada. De grootste zalmtrek bij Fraser River / Adams River is in oktober namelijk op zijn hoogtepunt. In het najaar begint ook de Indian Summer, waarbij de bomen prachtige goudgele kleuren krijgen. Een waar lust voor het oog. Bent u gebonden aan de schoolvakantie? Dan zijn de maanden juli en augustus het meest geschikt. Houd er rekening mee dat het in deze maanden hoogseizoen is en de hotels en nationale parken een stuk drukker zijn. In tip 7 leest u hier meer over.

Reizen in het hoogseizoen: reserveer uw overnachting op tijd

De maanden juli en augustus zijn de drukste maanden van het jaar. Niet alleen internationale reizigers bezoeken Canada, ook de Canadezen zelf gaan in eigen land op pad. Hotels en campings zitten in deze periode erg snel vol. Wacht niet te lang met het reserveren van uw accommodatie om teleurstellingen te voorkomen.

TIP: kies voor een reis met vooraf gereserveerde campings. De zoektocht naar aangename campings, hotels of lodges wordt voor u gedaan zodat u hier geen omkijken naar heeft. Volledig ontzorgd worden, wel zo lekker toch?

Het bericht Rondreizen door Canada: ga goed voorbereid op reis met deze praktische tips verscheen eerst op Beleef.nl.