Roerbakmie met wokgroenten en een zachtgekookt eitje

Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt maar toch een lekker plantaardig recept wilt maken. Met gewokte roerbakgroenten en de smakelijke mix van kruiden en specerijen tover je een lekker verse maaltijd op tafel. Lekker met pinda’s en rode peper.

Ingrediënten
4 eieren
1 verpakking Honig Basis voor Roerbakmie
300 g Honig Roerbakmie
400 g Oosterse wokgroenten
250 g (kastanje) champignons
250 ml water

Bereidingswijze

1. Kook de roerbakmie zoals op de verpakking ervan is aangegeven.

2. Kook de eieren in 6-7 minuten gaar.

2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de wokgroenten ca. 2 tot 3 minuten. Voeg dan de in schijfjes gesneden champignons toe en bak kort mee.

3. Voeg 250 ml water en Honig basis voor Roerbakmie toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.

4. Voeg de roerbakmie toe. Roerbak het gerecht ca. 2 minuten op hoog vuur droog.

Eigen draai:

100 g ongezouten pinda’s, grof gehakt

1 rode peper, in ringen

Het bericht Roerbakmie met wokgroenten en een zachtgekookt eitje verscheen eerst op Plantaardig.org.