Recept: Vegan triple-chocolate cupcakes met hazelnoten

Een recept speciaal voor de futureproof moms met de So Vegan So Fine Hazelnootpasta in de hoofdrol. Deze cupcakes zijn baksels om je vingers bij af te likken én je hebt gegarandeerd bakplezier met het hele gezin!

Ingrediënten

voor 12 cupcakes
250 g bloem
175 g suiker
100 g pure chocolate chips
60 g hazelnoten, grof gehakt
50 g So Vegan So Fine Hazelnootpasta
250 ml plantaardige melk
75 ml zonnebloemolie
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract

voor de vulling
12 tl So Vegan So Fine Hazelnootpasta

voor de chocolade botercrème
200 g poedersuiker
150 g plantaardige boter
50 g So Vegan So Fine Hazelnootpasta

Bereidingstijd: 45 minuten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats 12 papieren cupcake vormpjes in een cupcake vorm.
Meng in een kom de bloem, suiker en bakpoeder en verwijder alle klontjes met een garde.
Meng in een andere kom de plantaardige melk, zonnebloemolie, vanille-extract en de So Vegan So Fine Hazelnootpasta.
Voeg de inhoud van de tweede kom bij de droge ingrediënten in de eerste kom en mix met een handmixer tot een glad beslag.
Voeg de chocolade chips en hazelnoten toe aan het beslag en roer nog eens door met een spatel. Bewaar eventueel wat hazelnoten voor de garnering en hak deze fijn.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat compleet afkoelen.
Maak intussen de botercrème voor de cupcakes. Klop de plantaardige boter gedurende 5 minuten op met een mixer totdat de boter een lichte kleur krijgt. Voeg vervolgens al mixend de poedersuiker toe. Voeg als laatste de So Vegan So Fine Hazelnootpasta toe en roer goed door. Zet de botercrème een kwartier in de koelkast om op te stijven.
Gebruik een uitsteekringetje of theelepel om een holletje te maken in het midden van de cupcakes. Vul deze elk met een theelepel So Vegan So Fine Hazelnootpasta en zet het topje er terug op.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Garneer de cupcakes eventueel met de fijngehakte hazelnoten.
Foto credits: Green Food Lab

Het bericht Recept: Vegan triple-chocolate cupcakes met hazelnoten verscheen eerst op Plantaardig.org.