Recept: plantaardige burgers met cheddar, sriracha mayonaise en rode ui

World Vegan Month is dé maand om samen te genieten van plantaardige gerechten. Wist je dat je je classic burger heel gemakkelijk kan omtoveren tot een smaakvolle en goedvullende vegan variant? Lekker met plantaardige cheddar van Violife, sriracha mayonaise en rode ui. Serveer met ovenfrietjes en eet smakelijk samen

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 plakken Violife Cheddar Flavour Slices
2 hamburgerbroodjes
2 plantaardige burgers, bijvoorbeeld van Beyond Meat
1 rode ui, in dunne ringen
1 krop krulsla, grof gescheurd
500 g ovenfriet
3 el vegan mayonaise
2 tl sriracha
VIOBLOCK unsalted, om in te bakken

Bereidingswijze
Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
Meng de mayonaise met de sriracha in een kom en zet apart voor later gebruik.
Verhit een eetlepel VIOBLOCK unsalted in een grillpan. Snijd de broodjes open en bak de binnenzijden van de broodjes goudbruin en knapperig in 2 tot 3 minuten. Leg de broodjes alvast klaar om te serveren.
Verhit een eetlepel VIOBLOCK unsalted in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de burgers volgens de instructies op de verpakking. Leg wanneer je de burgers omdraait een plakje Cheddar Flavour op de bovenzijde van de burgers zodat deze kan smelten. Plaats de deksel op de pan om het smeltproces te versnellen. Haal wanneer de Cheddar Flavour Slices gesmolten zijn de burgers uit de pan.
Tijd om het af te maken! Bestrijk de onderzijden van de burgerbroodjes met de sriracha mayonaise. Leg hier de krulsla, de burgers met de gesmolten Cheddar Flavour Slices en de uienringen op. Bestrijk ook de onderzijde van de bovenkant van het broodje met sriracha mayonaise en leg deze erop. Serveer de burgers met een portie frietjes. Genieten maar!
Receptcredits: Violife

Het bericht Recept: plantaardige burgers met cheddar, sriracha mayonaise en rode ui verscheen eerst op Plantaardig.org.