Pulled Oats als vleesvervanger

Weleens gehoord van Pulled Oats? Dan heb je wat gemist! Dit is een vleesvervanger die de laatste jaren populair is geworden, vooral in landen zoals Finland en andere delen van Europa. Het is ontwikkeld door een Fins bedrijf genaamd Gold & Green Foods. Pulled oats is samengesteld uit haver, erwten en tuinbonen, die worden gemengd tot een vezelrijk en eiwitrijk product dat lijkt op de textuur van pulled pork of kip.

Het product wordt gepromoot vanwege de hoge voedingswaarde en duurzaamheid. Het bevat veel eiwitten, vezels en voedingsstoffen, en het productieproces heeft over het algemeen een lagere ecologische voetafdruk dan vleesproductie.

Pulled oats kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gebakken, gegrild of gestoofd, en het kan worden gebruikt als vervanger voor vlees in verschillende gerechten, zoals burgers, wraps, stoofschotels en salades.

Vanwege de groeiende populariteit van vegetarisch en veganistisch eten, heeft pulled oats veel aandacht gekregen als een veelzijdige en voedzame optie voor mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor vlees.

Wat maak je met pulled oats?

Geen inspiratie? Check dan de recepten met pulled oats op www.plantaardig.org