Op zoek naar een elektrische mountainbike?

Ben op zoek naar een elektrische mountainbike waarmee je de lokale mountainbike routes te lijf kunt gaan? Of begin je met mountainbiken en wil je graag met een wat sneller groepje mee rijden? Giant en Liv introduceren vandaag de Giant Fathom E+ en de Liv Lurra E+. Deze twee nieuwe elektrische hardtail mountainbikes combineren een modern mountainbike-ontwerp met krachtige E-bike-technologieën. Ze geven avontuurlijke trailrijders een boost op de singletrack en bij snelle, vloeiende afdalingen. De Fathom E+ en Lurra E+ worden standaard geleverd met een dropper seatpost. Daarnaast is er ook de Giant Fathom E+ EX, die geleverd wordt met spatborden en een bagagedrager.

De nieuwe E-MTB’s zijn voorzien van de compacte en stille SyncDrive Sport motor. Met 75 Nm aan koppel voelen rijders zich natuurlijk sterk bij elke snelheid of situatie. De motor beschikt ook over de Smart Assist-modus om de ondersteuning automatisch te optimaliseren.

Alle modellen beschikken over een EnergyPak Smart accu die is geïntegreerd in de onderbuis van het frame. Deze batterijen zijn speciaal ontwikkeld voor E-bikes, met grotere batterijcellen met een grotere ontlaadcapaciteit. Ze draaien ook koeler, wat betekent dat er minder stress op het systeem staat en een langere totale levenscyclus.

OFF-ROAD ONTWERP
De Fathom E+ en Lurra E+ hebben een lichtgewicht aluminium hardtail frame dat volledig opnieuw is ontworpen ten opzichte van de vorige generatie. Een vernieuwde geometrie, inclusief een luiere balhoofdhoek, resulteert in betere controle en zelfverzekerde handling op uitdagend terrein. Voeg hier een soepele verende voorvork met 130mm veerweg en stabiele 29-inch wielen aan toe, en het resultaat is een grotere efficiëntie en een soepeler rijgedrag op technisch terrein. De Lurra E+ serie biedt specifieke framegeometrie voor 27,5-inch wielen in frame maten XS en S, en 29-inch wielen voor frame maten M en L.

De op het stuur gemonteerde RideControl Dash is ergonomisch ontworpen met knoppen om tussen de vermogensmodi te schakelen. Het kleurendisplay maakt het eenvoudig om bereik, batterijniveau, snelheid en afstand te bekijken terwijl je rijdt. Het heeft een ANT+ verbinding waarmee je een hartslagmeter en andere fitnessapparaten kunt gebruiken, en je kunt ook draadloos verbinding maken met de RideControl App om de controller naar je persoonlijke voorkeuren te configureren.

In de Benelux zijn de volgende modellen verkrijgbaar:

  • Giant Fathom E+ 2 in de kleur Gunmetal Black (adviesverkoopprijs € 3.599)
  • Giant Fathom E+ 2 EX in de kleur Cordovan (adviesverkoopprijs € 3.699)
  • Liv Lurra E+ 2 in de kleur Sea Sparkle (adviesverkoopprijs € 3.599)

Meer informatie is te vinden op: https://ww.giant-bicycles.com/nl/fathom-e en https://www.liv-cycling.com/nl/lurra-e.

Als je nog maar net begint met mountainbiken, dan is het aan te raden om de basistechnieken op een gewone mountainbike te leren. Je kunt op een e-mountainbike natuurlijk wel snel maar deze helpt je niet met sturen…. Voorzichtig doen dus of volg eerst eens een mountainbike clinic