Nhow introduceert met Garden Gourmet vegan English Breakfast op Brew Monday

Om de januari blues te trotseren zet het Nhow Hotel een volledig vegan English Breakfast op het menu. Een plantaardige versie van de befaamde Engelse klassieker. De nieuwe Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet vormt in dit not so traditional Engels ontbijtmenu de hero. Vanaf 16 januari kun je dagelijks genieten van de nieuwe Vegan Cumberland worstjes bij het ontbijtmenu zodat je je dag verantwoord én vol energie kan beginnen.

Brew Monday
Niet Blue Monday, maar Brew Monday. Deze Engelse trend is in het leven geroepen om de meest deprimerende dag van het jaar een positieve draai te geven. Dit Engelse initiatief staat voor samenkomen en verbinden om zo samen de winterblues door te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een stevig ontbijt dat ook nog volledig plantaardig is? Nhow en Garden Gourmet brengen deze trend daarom naar Nederland en steekt het Engelse ontbijt vanaf Brew Monday in een nieuw plantaardig jasje.

Buiten de deur ontbijten
Het ontbijt is niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen die hun loved ones wil verrassen met deze speciale ontbijtervaring. Jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar ontbijten steeds vaker buiten de deur, minimaal 1 keer per week, concludeert het FSIN. Dat dit juist goed kan bij hotels is een wat onbekender gegeven in Nederland. Waar hotels in Engeland al veelvuldig opgezocht worden voor alleen ontbijt, gebeurt dit in Nederland veel minder terwijl het bij veel hotels gewoon mogelijk is!

Vegan Cumberland worstje
Wie aan Engels ontbijten denkt, denkt aan vlees. De worstjes en ei zijn hierin bijna niet weg te denken. Met de nieuwe Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet hoeft dat gelukkig ook niet. De worstjes zijn op smaak gebracht met dezelfde kruiden en specerijen als de traditionele worst: met witte peper, salie en nootmuskaat. Ook hebben de Vegan Cumberland worstjes een vleesachtige, sappige structuur die niet te onderscheiden is van de vleesvariant. Alleen maar voordelen dus, want de worstjes van Garden Gourmet bevatten ongeveer de helft van de calorieën ten opzichte van een varkensworstje en bevatten de helft van de hoeveelheid verzadigd vet. Daarnaast zijn de worstjes een bron van vezels en rijk aan eiwitten en hebben daarom ook NutriScore A. Helemaal New Year revolution proof dus.

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw van Garden Gourmet legt uit: ‘ons doel is om iedereen wat vaker plantaardig te laten eten. Met de Vegan Cumberland worstjes laten we zien dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn: je kunt gewoon blijven genieten van de gerechten waar je van houdt, zonder in te leveren op smaak. Dankzij het assortiment van Garden Gourmet in het supermarktschap en de samenwerkingen met restaurants en hotels zoals Nhow, kan dat zowel uit als thuis!’

Woon je niet in de buurt van het Nhow hotel maar wil je toch een lekker vega(n) ontbijt proberen? Dan kun je ook langs bij het Hilton Schiphol, Hilton Double Tree in Amsterdam en van der Valk Eindhoven.

Het bericht Nhow introduceert met Garden Gourmet vegan English Breakfast op Brew Monday verscheen eerst op Plantaardig.org.