Melitta​ EPOS pour-over koffiezetapparaat

We hebben het hier al eerder over de Melitta EPOS gehad maar het blijft een mooi apparaat voor de thuisbarista. Deze pour over koffiezetter maakt iedere seconde tot een belevenis voor de zintuigen. Van de geur van vers gemalen koffiebonen, tot de aroma’s die vrijkomen tijdens de bereiding van verse filterkoffie. Het eerste elektrische Pour Over-systeem met geïntegreerde molen zorgt voor zo’n superieure koffie, alsof deze met de hand is gezet. Het esthetische design, de perfecte functionaliteit en professionele bereiding overtuigen iedere koffieliefhebber.

Genieten van koffie is altijd al verbonden geweest met tijd. Al ruim 100 jaar heeft Melitta bijgedragen aan een ritueel waarbij bewust de tijd wordt genomen om van koffie te genieten – de tijd om de koffie zorgvuldig, handmatig op te gieten en het aroma zo de gelegenheid te geven zich volledig te ontplooien. 

Nu heeft Melitta dit ritueel heruitgevonden op een innovatieve manier: de Melitta® EPOS® maalt en bereidt koffie met dezelfde rust en zorgvuldigheid als wanneer u dat met de hand zou doen. Heerlijke Pour Over-koffie – handmade met één druk op de knop.

Uniek bereidingsproces 

Aroma’s van versgemalen bonen
De perfecte Pour Over-koffie begint met versgemalen koffiebonen. Dankzij de variabele maalgraadinstellingen van de geïntegreerde koffiemolen kunt u zelf variëren in smaak. De sterkte van de Pour Over-koffie kunt u in drie standen instellen, van mild tot sterk. Het apparaat kiest de juiste hoeveelheid gemalen koffie en water voor het gewenste aantal kopjes. 

Alles draait om pure smaak
De 360° draaiende wateruitloop met wisselende draairichting zorgt voor een nauwkeurige en gelijkmatige verdeling van het hete water. Dankzij de voorbesprenkelingsfunctie wordt de koffie vóór de start van de bereiding met heet water bevochtigd zodat het eerst tijd krijgt om te wellen. Bij dit proces, het zogenaamde Blooming, ontsnappen de brandingsgassen uit de koffie. De koffie-extractie wordt verbeterd en de smaakstoffen kunnen zich volledig ontplooien.

Een sensationele ervaring
Door de verschillende zetprofielen kunt u 2 tot 8 kopjes koffie zetten, alle van dezelfde kwaliteit. Dankzij de warmhoudplaat blijft de versgezette koffie 40 minuten warm, daarna schakelt de machine automatisch uit. Het hele bereidingsproces is volledig zichtbaar waardoor de Melitta® EPOS® iedere seconde tot een belevenis voor de zintuigen maakt. 

Gemakkelijke reiniging
Voor een feilloze werking, een lange levensduur en de beste koffiesmaak is regelmatige reiniging van koffiemachines nodig. Bij de EPOS® is dit erg eenvoudig met de afneembare watertank, bonenreservoir en maalkop. De kan van hoogwaardig glas is vaatwasserbestendig. Ook geeft de ontkalkingsindicator aan wanneer het nodig is om te ontkalken, dit proces kan gestart worden met één druk op de knop.

Algemene informatie
Het Melitta® EPOS® filterkoffiezetapparaat is verkrijgbaar in de kleuren zwart/goud en zwart/chroom. De bereidingshoeveelheid is 2 tot 8 kopjes. De kan met een inhoud van 1 liter heeft een gevormde uitloop om koffie uit te schenken zonder te morsen en is gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas. De geïntegreerde koffiemolen heeft een afneembaar bonenreservoir. Het moderne aanraakpaneel is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid voor individuele instellingen.

Het Melitta® EPOS® filterkoffiezetapparaat heeft drie jaar fabrieksgarantie. Consumentenadviesprijs € 299. Kijk voor meer informatie op www.melitta.be.

Het bericht Melitta​ EPOS pour-over koffiezetapparaat verscheen eerst op Koffiegek.nl.