Marley’s Amsterdam lanceert duurzame shampoo zonder water

Wil jij meewerken aan een betere wereld zonder je complete levensstijl te veranderen? Begin dan in de badkamer en vervang je shampoo voor de duurzame variant van Marley’s Amsterdam. Het merk lanceert shampoovlokken waar je thuis zelf water aan toevoegt. Zo heb jij voortaan heel bewust een schoon en fris koppie!

Marley’s Amsterdam wil met de natuurlijke shampoo onnodig watertransport en CO2-uitstoot tegengaan en single-use plastic verminderen. De shampoos worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten; etherische oliën, kruiden en planten en kruiden. Er komt geen microplastics en palmolie aan te pas. Dat is niet alleen beter voor je haar, maar ook voor onze planeet!

Minder water, transport & plastic
Normaal bestaan shampoos voor 80% uit water en dat is opmerkelijk omdat je thuis genoeg water bij de hand hebt. Dat kan anders dacht Marley’s Amsterdam. Daarom heeft het merk een duurzame shampoo ontwikkeld die bestaat uit vlokken. Door de shampoo zonder water te vervoeren, is er een stuk minder transport nodig wat CO2-uitstoot bespaart. Op deze manier dringt het merk plasticgebruik ook nog eens drastisch terug. Je kunt de shampoo namelijk perfect overgieten in een herbruikbare fles zodat je single-use plastic tegengaat.

Van vlokken tot shampoo
De shampoo maak je in een handomdraai zelf klaar.
1.    Voeg 400 ml kokend water toe aan de Marley’s zak en roer door.
2.    Laat het 30 minuten staan tot alle vlokken zijn opgelost en de shampoo is afgekoeld.
Giet het vervolgens in de Marley’s fles.
3.    Zet de fles (zonder dop) een nacht in de koelkast (min.l 8 uur) en de tijd doet de rest.
4.    Draai de pomp op de fles, schud de fles nog even goed door en je dag kan beginnen!

Verrassende varianten
De shampoo is volledig natuurlijk zonder palmolie, SLS, parabenen en microplastics. De shampoovlokken zijn verkrijgbaar in drie varianten: Bier & Wierook (droog haar), Eucalyptus & Groene klei (vet haar) en Mandarijn & Lavendel (normaal en kinderhaar). Het wordt gepresenteerd in een aantrekkelijke en milieuvriendelijke verpakking. Ga je de shampoo voor het eerst proberen? Dan biedt het merk een starterspakket aan waar de herbruikbare fles bij zit. Als de fles op of kapot is en je hebt een nieuwe nodig, wordt de oude fles door Marley’s gerecycled.

Het bericht Marley’s Amsterdam lanceert duurzame shampoo zonder water verscheen eerst op Beleef.nl.