Koffiedik in je tuin? Dit zijn de voordelen

Met de mooie dagen in het vooruitzicht is het natuurlijk lekker als je je tuin weer aan kant hebt voor wanneer je straks weer lekker in het zonnetje zit te genieten van je vers gezette espresso, lungo of cappuccino. Dat verse kopje koffie heeft een hoop voordelen voor je tuin waarmee de gemiddelde thuisbarista, ook als je geen hovenier bent, je tuin in topconditie kunt brengen. Je kunt je koffiedik namelijk erg goed hergebruiken in je tuin. Hoe? Je leest het hieronder:

1. Koffiedik als plantengroeimiddel
Koffiedik kan goed worden gebruikt als meststof in de tuin. Er zitten vele bestanddelen in koffieprut waar veel planten dol op zijn.

2. Heb je last van slakken in je tuin?
Wist je dat je heel eenvoudig van je slakken af kunt komen door regelmatig een beetje koffiedik te strooien? Die koffieresten zijn namelijk giftig voor slakken. Dus heb je een aangevreten plant, strooi er dan een beetje koffieprut omheen en de slakken zullen de plant met rust laten. Je hoeft zo geen chemisch en gemeen middel te kopen om slakken te verdelgen.

3. Koffiedik verjaagt katten
Naast slakken zijn ook katten niet dol op koffiedik. Doen de katten van de buren regelmatig hun behoefte in jouw tuin? Met een schep koffieprut kun je op een natuurlijke manier deze katten verjagen. Katten hebben namelijk een hekel aan de geur en de koffiedrab is bovendien plakkerig aan hun pootjes en dat vinden katten ook absoluut niet fijn.

4. Koffiedik als vliegende start van je moestuin
Vermeng wat koffieprut met de aarde in je moestuin en je geeft je moestuin direct een vliegende start. In deze koffierestanten zitten namelijk de stoffen stikstof, kalium en fosfor. Deze zitten ook in kunstmest die wordt gebruikt voor onder andere je moestuin.

5. Koffiedik verjaagt mieren
De laatste tip in dit rijtje, maar zeker niet de minst belangrijke tip, is dat je met koffiedik in de tuin ook de mieren verjaagt. Mieren kom je overal tegen. Soms heb je ineens veel mieren in je tuin of in je gazon. Maak dan een blokkade van koffiedik rondom de planten waar de mieren het liefst zitten of rondom de toegang van de mierennesten. Mieren hebben daar een hekel aan en zullen snel een andere plek gaan zoeken.

Bron van deze tips: EEK Koffie

Het bericht Koffiedik in je tuin? Dit zijn de voordelen verscheen eerst op Koffiegek.nl.