Investeren in een op en top Nederlands fietsenmerk?

Draag jij de fietsindustrie een warm hart toe en vind je het leuk om te investeren in een klein Nederlands fietsenmerk? Dan is de crowdfunding campagne van Fons misschien wel wat voor jou.

Zoals je wellicht al weet is sinds de Coronacrisis het aantal fietsers flink toegenomen en is onze markt booming. We zijn met zijn allen meer gaan fietsen en dat is fantastisch, maar dit levert ons ook nieuwe uitdagingen op. Er is door deze trend een enorme schaarste aan fietsonderdelen ontstaan, met als gevolg een tekort aan fietsen. Bij Fons leveren we nog steeds fietsen uit, zij het met vertraging. Dat kunnen wij, omdat wij een flexibel productieproces hebben en daardoor snel schakelen.

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland, maar onze ooit leidende positie op productie van kwalitatief hoogwaardige fietsen is helaas verdwenen. Hoe zou het klinken als er op een fiets kan en mag staan “ontworpen en met de hand gemaakt in Nederland”? Daarom zijn we begonnen om een deel van onze producten weer in Nederland te gaan produceren. Hierdoor verkleinen we onze ecologische footprint, investeren we in onze lokale economie en zetten we Nederland weer op de kaart als innovatief fietsland.

Help ons aan de overwinning
Als je wel eens een wielerkoers hebt gezien dan weet je dat koersen een teamsport is waarbij unieke samenwerkingen ontstaan. Binnen teams, maar ook met andere teams. Zonder samenwerking kan een Peloton nooit een groepje vluchters terughalen en is het bijna onmogelijk om te ontsnappen (met uitzondering van Matthieu van de Poel in de Tirreno Adriatico…).

Fons maakt topproducten en we verkopen er steeds meer van. We willen onze productie hier in Nederland opschalen, groter inkopen en meer grip krijgen op onze supply chain. Deze stap maakt het mogelijk om betere marges te realiseren, te groeien en meer kopwerk te verrichten. Om deze kansen te pakken moeten we investeren en extern vermogen aantrekken. Budget om slim te investeren waardoor onze groei een stevige demarrage wordt.

Mooi aanbod van een mooi merk lijkt ons (nee, we hebben geen belangen, aandelen of connecties met Fons), helemaal in een tijd dat je geld op de bank niks meer oplevert. Doe er je voordeel mee!

Het bericht Investeren in een op en top Nederlands fietsenmerk? verscheen eerst op Ride it!.