Hype: e-mountainbiken in de Alpen

Liefhebbers praten al over de Tiroler eBike Arena. Deze Zugspitz-regio speelt enorm ambitieus in op de nieuwste hype op fietsgebied: eMTB. Je hebt hier keuze uit meer dan 100 prachtige routes in allerlei niveaus. Je bepaalt zelf hoe licht of zwaar je de tocht gaat maken. In winter en zomer.

De ontwikkeling in e-mountainbikes gaat ongelooflijk hard. Met de nieuwste eMTB’s fiets je zeer comfortabel en veilig over de bergen. Ze zijn voorzien van uitstekende vering en sterke elektromotoren. Steeds meer mountainbikers kiezen voor elektrische ondersteuning. Het biedt de mogelijkheid om het Tiroolse berglandschap en tal van andere natuurschatten te verkennen met een grote actieradius. Aan het eind van de dag voel je toch dat je je sportieve plicht hebt gedaan en vooral volop hebt genoten van de omgeving.

eMTB-routes in de Tiroler Zugspitz Arena
In de Tiroler Zugspitz Arena vind je veel eMTB-routes. Van eenvoudige gravelpaden tot meer uitdagende tracks. Door de extra e-power worden zelfs ver uit de buurt liggende en bijzonder hooggelegen bestemmingen bereikbaar. De ontelbare laadpunten en uitstekende fietsspecialisten maken het regionale aanbod voor e-bikers helemaal af.

Bike Everest Tirol
Wil je nog een stap verder gaan, fiets dan eens de Bike Everest Tirol. Dit is een buitengewone mountainbiketocht met een totaal van 8.848 hoogtemeters, precies de maat van de Mount Everest, de hoogste berg op aarde. De afwisselende tocht is 285 km lang en leidt in zeven etappes naar de mooiste plaatsen tussen Garmisch-Partenkirchen en Nauders aan de Reschenpass. De derde en meest veeleisende etappe gaat door de Tiroler Zugspitz Arena. Elke everesting finisher ontvangt een persoonlijk certificaat en de Bike Everest Tirol Swiss Stone Pine Trofee. Informatie: www.bike-everest.tirol.

Genieten in de regionale hutten & almen
Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van de Tiroolse gastvrijheid, de stevige regionale specialiteiten en een extra portie onvergetelijk panorama.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Gastenkaart of Z-ticket: als je zo’n voordeelkaart hebt kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena. 

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Het bericht Hype: e-mountainbiken in de Alpen verscheen eerst op Ride it!.