Hoe kun je een bewuste leefstijl leuker maken?

De wereld waarin wij leven ziet er niet meer uit zoals 10 jaar geleden. Vandaag de dag heeft technologie ons leven overgenomen. We zijn een consumptiemaatschappij geworden waarin we minder oog hebben voor de mens en natuur. Hoe zorg je door alle drukte heen voor rust in je leven? Dit kun je doen door bewust te gaan leven!  

Bewust leven betekent stilstaan bij de dingen die je doet. Je hebt oog voor de natuur, mens en dier. Hoe groener we leven, hoe beter we de wereld kunnen maken. Als je ervoor kiest om bewust te gaan leven zal er veel voor je veranderen. Maar het hoeft echt niet perfect! Begin klein en het zal steeds makkelijker worden. Benieuwd hoe je bewust leven leuk kan maken? Lees dan vooral verder!

Ontdek nieuwe producten

Veganistisch eten draagt bij aan duurzaamheid. Een voedingspatroon dat vrij is van dierlijke producten. Er zijn veel diervriendelijke producten die je kunt ontdekken. Met de vitamines van Yummygums krijg je bijvoorbeeld genoeg vitamines binnen waar alleen natuurlijke ingrediënten in zitten. Zo krijg je voldoende multivitamine binnen. In de supermarkten zijn steeds meer en nieuwe plantaardige producten te vinden. Met de nieuwe producten die je aan het ontdekken bent kun je lekker gaan kokkerellen in de keuken!

Duurzaam interieur

Geef je interieur een make-over! Bij een duurzame levensstijl hoort natuurlijk ook een duurzaam interieur. Kijk naar de lange termijn als je je woning opnieuw gaan inrichten. Duurzame materialen dragen bij aan het milieu. Denk hierbij aan hout, bamboe en rotan. Kies bij een nieuw interieur voor hergebruik en geef je meubels een tweede leven. Zo kun je je bankstel opnieuw laten bekleden of een tafel een likje verf geven. Je hoeft geen handige harry te zijn om een meubelstuk te pimpen. Op het internet kun je veel inspiratie opdoen.

Tweedehands shoppen

Shoppen is en blijft leuk. Nog leuker als je dit bewust kunt doen! Vind je een kledingstuk niet meer mooi? Gooi het niet weg, maar verkoop het door. Ook leuk is het organiseren van een kledingruil middag met je vrienden! Koop je iets tweedehands, dan wordt de levensduur van het kledingstuk verlengd. Vintage is helemaal booming! Ook wel bekend als kleding van vroeger die nu weer helemaal hip is. Vintage kledingstukken zijn gemaakt tussen 1920 en 1990. Toch veel leuker dan de fast fashion collecties?

Kortom, bewust leven is leuk en geeft je nieuwe inzichten!

Het bericht Hoe kun je een bewuste leefstijl leuker maken? verscheen eerst op Beleef.nl.