Hiwweltouren: wandelroutes door eindeloos mooie wijngaarden

Hiwwel is dialect voor heuvel, daar hebben de 9 Hiwweltouren in Rheinhessen hun naam aan te danken. Het zijn stuk voor stuk prachtige wandelroutes met veel afwisseling en een uitstekende bewegwijzering. Hiwweltour Aulheimer Tal is door het toonaangevende Wander Magazine in 2022 zelfs uitgeroepen tot op een na mooiste wandelroute van Duitsland.

Wijn, bos, weilanden en cultuur: Hiwweltour Aulheimer Tal biedt het allemaal. En met de Flonheimer Trullo heeft de 13,3 km lange wandelroute een bijzondere aantrekkingskracht. Dit historische wijnhuisje met puntdak is het symbool van de regio.

De vele uitkijkpunten bieden mooie panoramische vergezichten over de Aulheim-vallei dat ook wel Rijn-Hessen-Zwitserland wordt genoemd. Hier kun je picknicken terwijl je geniet van een bijna mediterraan klimaat, waar wijnstokken uitstekend in gedijen. Je kunt ook een van de vele wijnboeren bezoeken voor een versnapering of wijnproeverij.

Niet voor niets hebben de Hiwweltouren het predicaat Premiumweg gekregen van het Duitse Wandelinstituut. In totaal zijn er negen routes die je vindt op www.rheinhessen.de. Ze zijn gemiddeld 11 km lang en overbruggen een hoogteverschil van 100 tot 150 meter. Per route ben je gemiddeld drie tot vier uur onderweg.

Informatie
Rheinhessen is een ideale toeristische bestemming vanuit Nederland en België. Het ligt op een paar uur rijden en je bent meteen in een heel andere wereld. Ga voor informatie en boekingen naar www.rheinhessen.de of naar www.hiwwel-touren.de.

Het bericht Hiwweltouren: wandelroutes door eindeloos mooie wijngaarden verscheen eerst op Welke geraniums?.