Giant introduceert Trance Advance E+ E-Mountainbike

Giant heeft zijn geheel nieuwe Trance X Advanced E+ onthuld. Deze veelzijdige elektrische mountainbike is gericht op prestatiegerichte trailrijders. Hij beschikt over de vernieuwde, high-performance SyncDrive Pro motor en een lichtgewicht, stijf en duurzaam frame van carbon. Samen met de Maestro vering en vlot rollende 29 inch wielen maakt dat van deze fiets een ideale allrounder voor gebruik op uiteenlopend terrein.

De nieuwe Trance X Advanced E+ is Giants eerste elektrische mountainbike met een carbon frame. Deze fiets heeft het progressieve design van een trailbike en beschikt daarnaast over belangrijke innovaties. Eén daarvan is de Flip Chip technologie waarmee de rijder de framegeometrie kan aanpassen. Er zijn twee instellingen mogelijk.

KRACHTIG EN RESPONSIEF
De nieuwe SyncDrive Pro motor is goed voor een koppel van 85 newtonmeter. Daarmee levert het motorsysteem krachtige ondersteuning, zelfs als de snelheid wat lager ligt. Dit stelt de rijder in staat om technische beklimmingen te nemen. Bovendien tilt het de off-road avonturen naar een hoger niveau. De compacte motor, die in samenwerking met Yamaha is ontwikkeld, is aanzienlijk lichter dan de vorige generatie en is geoptimaliseerd voor toepassing van de Maestro vering.

De SyncDrive Pro motor voorziet in Smart Assist technologie. Dit is een automatische ondersteuningsmodus waarmee de rijder niet meer handmatig een ondersteuningsmodus (Power, Sport, Active, Basic of Eco) hoeft te kiezen. In plaats daarvan selecteert en wisselt Smart Assist steeds zelf de benodigde hoeveelheid trapondersteuning tijdens het rijden. Dit doet het intelligente systeem met behulp van zes sensoren en geavanceerde algoritmes. Smart Assist maximaliseert de efficiëntie voor zowel de accu als berijder door altijd de juiste hoeveelheid energie te gebruiken.

De lichte en sterke Advanced-grade carbon frameset is gebouwd rond de beproefde Maestro-achtervering. Die biedt 140 millimeter soepele, actieve veerweg achter (voor is er 150 millimeter veerweg) voor extra tractie en controle op beklimmingen en in afdalingen.

AANPASBAAR AAN HET TERREIN
Met de nieuwe Flip Chip functie kun je de hoek van de balhoofd- en zitbuis veranderen, net als de hoogte van de trapas. Op deze manier stem je het rijgedrag af op de verschillende paden en individuele rijstijl. De lage stand is goed voor een flauwere geometrie die vooral geschikt is voor sneller, open terrein. De hoge stand biedt een steilere geometrie en wordt aangeraden voor smalle, technische trails. De wisseling tussen de twee standen gaat eenvoudig en snel.

In beide standen komen de uitstekende rolcapaciteiten van de 29-inch wielen tot zijn recht. De Boost naaf verbetert de laterale wielstijfheid. De frameset is ontworpen met ruimte voor bredere banden tot 2.6 inch. Elk model van de Trance X Advanced E+ wordt geleverd met een tubeless wielset en banden.

De Trance X Advanced E+ 0 en Trance X Advanced E+ 1 zijn daarnaast uitgerust met Fox Live Valve technologie, waardoor deze trailbikes nog efficiënter zijn in hun veerprestaties en extra tuningsmogelijkheden hebben. De Trance X Advanced E+ 1 is de eerste e-mountainbike uitgerust met Fox Live Valve componenten op Performance Elite niveau, waarmee Live Valve technologie beschikbaar wordt voor meer rijders. Giant heeft, zowel softwarematig als mechanisch, een aangepaste tuning toegepast op de Live Valve componenten, wat zorgt voor optimale prestaties op de Trance X Advanced E+.

CLEANE COCKPIT
De nieuwe RideControl Go (de multifunctionele aan- en uitknop) en RideControl Ergo 3 (de op het stuur gemonteerde remote) bieden gebruiksvriendelijke bediening en een overzichtelijk, clean cockpitontwerp. De RideControl Go bevindt zich op de bovenbuis, waardoor je snel en eenvoudig de e-mountainbike in- en uitschakelt. Ook kun je hiermee de ondersteuningsmodi wijzigen.

De RideControl Ergo 3 is een nieuwe bediening op het stuur. Deze wordt naar keuze links of rechts gemonteerd. De rijder heeft de optie om een tweede bediening toe te voegen, waardoor er nog eens drie knoppen bij komen. De knoppen zijn te configureren via de RideControl app. In dat geval is de functionaliteit van de knoppen volledig gepersonaliseerd. De controllers maken draadloos verbinding met de app. Zo kan de smartphone fungeren als stuurdisplay voor ritinformatie en systeemupdates.

Een andere belangrijke upgrade van de nieuwe Trance X Advanced E+ is de accu. De EnergyPak 625 is Giants meest geavanceerde accusysteem. Hij zit netjes geïntegreerd in de onderbuis van het frame. In iets meer dan twee uur tijd is hij tot 80 procent opgeladen.

Naast de nieuwe frameset en elektronische updates bevat de nieuwe Trance X Advanced E+ onderdelen die speciaal zijn ontworpen voor trailrijden. Zo zijn alle modellen voorzien van de Giant Contact Switch dropper seatpost. De bediening daarvan zit op het stuur, wat het gemakkelijk maakt om de positie tijdens het rijden aan te passen. Ook inbegrepen is het nieuwe Romero zadel, Giants eerste high-performance mountainbikezadel dat qua vorm, flexibiliteit en comfort is afgestemd op trailrijden.

In de Benelux voert Giant alle drie modellen uit de nieuwe serie. Het gaat om de Trance X Advanced E+ 0 (adviesprijs: 8.599 euro), Trance X Advanced E+ 1 (adviesprijs: 7.499 euro) en Trance X Advanced E+ 2 (adviesprijs: 6.499 euro). Ga voor meer informatie over de Trance X Advanced E+ naar: https://www.giant-bicycles.com/nl/trance-x-e-range.

Het bericht Giant introduceert Trance Advance E+ E-Mountainbike verscheen eerst op Ride it!.