Een koffieautomaat zakelijk kopen? Waarom het een goede investering is

Een lekkere espresso, een romige cappuccino of een perfecte latte macchiato, een goede kop koffie is het perfecte begin van de werkdag. Het is niet alleen erg lekker, het helpt ook om het concentratievermogen en de prestaties te verbeteren. Een koffieautomaat zakelijk kopen is een echte investering en een onmisbaar onderdeel op iedere werkvloer. In dit artikel lees je waarom het een goede investering is. 

De kosten van een zakelijke koffieautomaat
Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. Gemiddeld drinken we zo’n drie koppen koffie per dag en daarmee staan we op een 5e plaats in de wereldranglijst. Van deze drie koppen koffie op een dag worden er vaak twee op de werkvloer gedronken. Reken er maar op dat er ook bij jou op de werkvloer veel koffie gedronken wordt. Dan kan je er dus beter voor zorgen dat de koffie lekker is, zodat je werknemers daar tijdens het werk van kunnen genieten. En goede koffie komt van een goed koffiezetapparaat. Maar wat kost een koffieautomaat voor zakelijk gebruik? Deze kan variëren van tegen de €2.000,- euro tot soms meer dan €4.000,- euro. 

De return of investment van een zakelijke koffieautomaat
Een koffieautomaat zakelijk kopen voor een paar duizend euro? Is dat het wel waard vraag je je waarschijnlijk af. Zeker wel! Ten eerste waarderen je werknemers een lekkere kop koffie enorm. Als effect ontstaat er een positieve sfeer op kantoor wat weer kan leiden tot een hogere productiviteit. Omgekeerd is dit net zo het geval. Op een ‘vies bakkie’ zit niemand te wachten en leidt tot een negatieve sfeer. Ten tweede is het een mooi visitekaartje voor je bedrijf, bijvoorbeeld voor potentiële klanten die op bezoek komen. Ten derde is een kop koffie uit zo’n duur apparaat onderaan de streep niet eens zo heel duur. De aanschaf van het apparaat en het onderhoud is vrij prijzig, maar de apparaten gaan lang mee, vaak rond de 40.000 koppen koffie. Als je dan terugrekent kom je op een prijs per kopje van tussen de 15 en 50 cent. Dat is te overzien toch?

Wat voor koffieautomaat moet ik kiezen?
Inmiddels ben je hopelijk al (deels) overtuigd van het belang van een goed kopje koffie op werk. Wanneer dit zo is kom je aan bij de volgende vraag: Wat voor koffieautomaat moet ik kopen voor zakelijk gebruik? Het hangt van verschillende factoren af. Wil je een apparaat dat verse bonen maalt of wil je werken met kant-en-klare koffiepoeder. Hebben jullie behoefte aan een aparte melkopschuimer. Dit is handig wanneer er veel cappuccino of latte macchiato gedronken wordt. Daarnaast is ook de grootte van je kantoor van belang. De duurdere apparaten kunnen sneller een kop koffie zetten, waardoor de rijen bij de koffiezetapparaat worden vermeden. Maar de duurdere apparaten zijn ook vaak iets groter, dus die moet je wel weer kwijt kunnen op kantoor. Hierin moet dus een keuze gemaakt worden. Een koffieautomaat zakelijk moet bovendien goed te reinigen zijn en weinig onderhoud hebben. Anders loop je het risico dat je werknemers te veel tijd kwijt zijn om het apparaat schoon te maken. 

Koffieautomaat zakelijk: hoe schaf ik er één aan?
Via veel koffiebedrijven kan je een koffieautomaat aanvragen via een offerte. Sommige van deze bedrijven verhuren ook een koffieautomaat voor een maandelijks bedrag. Vraag vooral bij verschillende koffiebedrijven in de buurt een offerte aan, vergelijk de kosten en wat hierbij inbegrepen is. Onderschat vooral de onderhoud niet van een koffieautomaat. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je apparaat en zorgt ervoor dat je koffie net zo lekker blijft smaken als in het begin.

Het bericht Een koffieautomaat zakelijk kopen? Waarom het een goede investering is verscheen eerst op Koffiegek.nl.