De Fumpa elektrische compressorpomp

De Fumpa elektrische compressorpomp is speciaal voor fietsers ontworpen, zodat je je banden niet alleen snel maar ook nauwkeurig kunt oppompen. Deze lithium-aangedreven fietspomp, is eenvoudig in gebruik, is super  licht van gewicht, en werkt  heel erg snel. Je hebt geen CO2 capsules nodig wat minder belasting voor het milieu betekent. Fumpa Pump is geschikt voor wielrenners, triatleten, mountainbikers en BMX-ers.

De Fumpa pomp heeft een gepatenteerd compressorontwerp dat omgevingslucht van buitenaf naar binnen zuigt. Deze wordt met een opmerkelijke snelheid samengeperst om zo je banden te vullen De pomp heeft een borstelloze motortechnologie om zo veel mogelijk kracht aan de compressor te geven. Het eveneens gepatenteerde ontwerp van de behuizing is stevig, vermindert trillingen en stabiliseert de werking van de pomp.

De bediening van de Fumpa pumps is met één druk op de knop, zeer eenvoudig. Bij de Fumpa zorgt de geïntegreerde druksensor voor een nauwkeurige bandenspanning weergave. Voor het opladen vertrouwt de pomp op een lithium-ion batterij wordt opgeladen met de meegeleverde Micro USB-kabel. Na 2 á 3 uur is de batterij volledig opgeladen en pomp je tot 6 racefietsbanden op tot 100 psi. Bij het kleine broertje de MiniFumpa moet je ook rekening houden met 2 á 3 uur laadtijd. Je kunt tot 2 racefietsbanden oppompen tot 100 psi met een enkele lading.

Fumpa Pumps is officiële sponsor van Team DSM (voorheen Team Sunweb). De samenwerking tussen de twee partijen begon in 2019 toen de renners en mecaniciens van Team Sunweb kennismaakten met zowel Fumpa als de miniFumpa. Sindsdien zijn de producten een vast onderdeel geworden van de uitrusting. In 2021 zal Team DSM alle teamleden uitrusten met de pompen, zodat renners als Cees Bol en Floortje Mackaij altijd met banden rijden die perfect op druk zijn.

Het bericht De Fumpa elektrische compressorpomp verscheen eerst op Ride it!.