City Downhill Nijmegen geannuleerd

Slecht nieuws voor de liefhebbers van een stukje downhillen, de organisatie van de City Downhill Nijmegen heeft de stekker eruit getrokken. Dit schreven ze zojuist op Facebook:

Helaas moeten we melden dat ons comité besloten heeft af te zien van verdere organisatie van de City Downhill Nijmegen.
De reden is met name dat elk jaar steeds weer nieuwe eisen verschijnen. Eerst werd de doorgang van auto’s via de Ottengas naar de Casino Parkeergarage onmogelijk en moest met verkeersregelaars het evenement vele malen worden stilgelegd. Ook mocht het parcours niet meer over de historische muur van het Valkhof (nooit beschadigd want was steeds goed afgeschermd met houten schotten) en nu is starten op het Valkhof weer niet passend in deze, volgens critici, historische omgeving (nou ja, feesten mag er wel…..).
Om het dan toch mogelijk te maken moeten er twee bruggen komen met voldoende hoogte voor brandweervoertuigen tot ca 4 m. Een dure operatie in een stadsomgeving qua veiligheid. Daarnaast past een klim per definitie niet in een downhill wedstrijd, laat staan twee.
Daarnaast kwamen wij tot de conclusie dat het na ruim zes jaar ook niet veel nieuws meer bracht. We gaan nadenken over een ander soort (spectaculair) urban fietsevenement in de stad maar zeker niet in 2022.
We danken iedereen die heeft bijgedragen om dit evenement tot het succes te maken wat het altijd is geweest. In het bijzonder dank aan de sponsoren en hoofdsponsor JEE-O unique bathrooms Lammert Moerman voor zijn jarenlange support.
Het CDN Comité
Sabrina Beekvelt, Rik Rijcken, René Manders, Tijmen Boonaerts, Bram van Boekholt, Kees-Jan van Dongen, Marcel Frenk en Alex Peters

Bron tekst en beeld Facebook

Het bericht City Downhill Nijmegen geannuleerd verscheen eerst op Ride it!.