Acme & Co of Loveramics? Dit is de voorkeur van barista’s

Als het aankomt op de juiste kop voor de juiste koffie, zal iedere barista zijn of haar eigen voorkeur hebben. Maar de kans is groot dat de merken Acme & Co en Loveramics veruit het meest genoemd worden. Voor een leek zullen de kopjes van deze merken er nagenoeg hetzelfde uitzien, maar er zijn best wel duidelijke verschillen op gebied van vorm, handvat en stevigheid. Hoe weet je nu welke kop je hebben moet? En in welk kopje kun je de mooiste latte art schenken?

De uiterlijke verschillen tussen Acme & Co en Loveramics

Zoals je hierboven kan lezen, zien de koppen van Acme & Co en Loveramics er op het eerste gezicht hetzelfde uit. Het witte porselein steekt af tegen de gezellige kleuren, ze hebben dezelfde vorm en een stevige, bijpassende schotel. Kijk je iets beter, dan zie je waarschijnlijk het verschil in het handvat. De Acme & Co kop heeft een recht oor, een ‘U’, maar dan een kwartslag gedraaid, de Loveramics kop daarentegen, heeft een oortje dat mee vormt met de kop. Volgens Loveramics is dit ergonomisch, geen pijn in je hand en vingers dus. Toch vinden veel barista’s en koffieliefhebbers juist de kop van Acme & Co fijner vasthouden. 1 – 0 voor Acme & Co.

De ideale vorm van een koffiekop

Ook de vorm van de kopjes verschilt iets, de Acme & Co koppen hebben een wat bredere en platte onderzijde, waar de Loveramics een stukje boller ogen. De manier waarop de koffie in de kop ‘glijd’ kan de smaak ten goede komen – of juist niet. De Loveramics kop wint hier, deze heeft namelijk een rondere binnenkant waardoor de koffie beter in het kopje terecht komt, wat weer zorgt voor een volle smaakontwikkeling. Ook komt dit de latte art ten goede. Veel latte art professionals zweren bij de Loveramics koppen. De vorm van de kop maakt het makkelijker langzaam te schenken en scherpere vormen te creëren. Daarom worden deze koppen ook veel gebruikt tijdens de latte art championships.

Hoogwaardig porselein

Bij beiden koppen wordt hoogwaardig porselein gebruikt. Hierdoor voelen de koppen stevig aan. Het porselein wordt gebakken op ca. 1300 graden, waardoor het goed hard wordt en het wel wat kan hebben. Iets dat enorm belangrijk is voor gebruik in de horeca, maar ook voor thuis- of kantoorgebruik. Voor de koppen wordt het dikst mogelijke porselein gebruikt om de warmte goed vast te houden. Het dikke porselein heeft daarnaast nog een voordeel. Het drinkt lekkerder dan een kop van dun materiaal. De ronding van de bovenzijde is bij de Acme & Co koppen wat ronder dan bij Loveramics. Hierdoor zou de Acme & Co kop net iets lekkerder drinken volgens kenners. 

Wat zegt de prijs?

Als je de prijzen van de twee koppen gaat vergelijken heeft Loveramics een streepje voor. De Loveramics cappuccinokop van 20 cl inclusief schotel kost €12,54. De Acme & Co cappuccinokop van 19 cl met schotel kost €15,03. Wanneer je veel kopjes nodig hebt, dan zal het een groot prijsverschil zijn. Zet de voordelen en nadelen van elke kop dus goed tegenover elkaar. Wij zijn van mening dat zowel Loveramics als Acme & Co goed past in de horeca. 

Welke koffiekop kiest de barista?

Beide merken zijn enorm populair onder zowel professionele barista’s als de thuisbarista. Volgens de vergelijking komt de Acme & co kop net iets beter uit de “test” dan de Loveramics kop, maar beiden hebben ze voor- en nadelen. Wat duidelijk is, is dat ze beiden enorm goed geschikt zijn om in de horeca te gebruiken. De kleurrijke koppen laten zich ook goed bedrukken, wat een ander voordeel is voor de keuze van een horeca- of bedrijfskopje. De kans is dan ook groot dat je één van deze koppen zult tegenkomen in je favoriete horecazaak. Wel eerst even je kopje leegdrinken voordat je op de onderzijde spiekt!

Ben je geïnteresseerd in Loveramics of Acme & Co koppen voor in jouw horeca zaak? De klantenservice van de Mokken Fabriek helpt je graag verder bij je keuze. Wil je je logo op de mok bedrukken? Dat is ook zeker mogelijk. 

Het bericht Acme & Co of Loveramics? Dit is de voorkeur van barista’s verscheen eerst op Koffiegek.nl.