Recept: Spicy mangosalade met bloemkoolrijst en amandelen

Houd je van mango met een spicy tintje? Dan zit je goed met dit streetfood recept! Heerlijk met bloemkoolrijst, spinazie, rode kool en amandelen. Extra leuk: deze topper is ook gewoon kant-en-klaar verkrijgbaar bij Albert Heijn 😉

Ingrediënten

voor 4 personen
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in halve maantjes
1½ mango’s, in blokjes
400 g bloemkoolrijst (vers of uit de diepvries)
300 g rode kool, fijngesneden
200 g spinazie, grof gehakt
40 g gerookte amandelen, grof gehakt
extra vierge olijfolie

voor de pittige mango hummus
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
½ mango, in blokjes
2 el tahin
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilivlokken
1 tl agavesiroop
zout en peper

Bereidingswijze
Maak de pittige mango hummus. Doe de kikkererwten, citroensap, knoflook, mango, tahin, gemalen komijnzaad, chilivlokken en agavesiroop in de keukenmachine. Mix tot een glad geheel, en voeg eventueel tijdens het mixen lauw water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper. Pas indien nodig aan door meer citroensap toe te voegen.
Doe de komkommer, mangoblokjes, bloemkoolrijst, rode kool en spinazie in een kom en meng het geheel door elkaar met een scheut extra vierge olijfolie.
Verdeel de salade over de borden, garneer met de gerookte amandelen en serveer met de pittige mango hummus.
TIP! Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als kant-en-klare lunchsalade Mango Amandel bij Albert Heijn.

Receptcredits: Albert Heijn

Het bericht Recept: Spicy mangosalade met bloemkoolrijst en amandelen verscheen eerst op Plantaardig.org.