Vegan recept: Tortillabowls met gegrilde crispy mais

Met dit Mexicaans recept maak je heerlijke kleurrijke tortillabowls! De gegrilde maïs en frisse koriander-limoensaus maken dit gerecht perfect voor de zomer. Neem de bowls mee naar een gezellige picknick of eet het gerecht ’s avonds in de tuin of op je balkon. Dat wordt genieten!

Bereidingstijd: +-25 minuten

Ingrediënten
voor 4 personen
4 tortillawraps
2 avocado’s, in plakjes
1 blik (300 g) Bonduelle Zwarte Bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blik (300 g) Bonduelle Crispy Maïs, uitgelekt en afgespoeld
300 g zilvervliesrijst
250 g cherrytomaten, gehalveerd
2 el Mexicaanse kruidenmix
olijfolie
zout en peper

voor de koriander-limoensaus
2 limoenen, het sap
200 g (plantaardige) crème fraîche
5 g koriander, fijngesneden

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Begin met de tortillakommen. Smeer met een kwastje een dun laagje olijfolie op één kant van de tortilla en leg deze vervolgens met de besmeerde kant naar beneden in een ovenbestendige kom of bakvorm. Duw de randen wat aan zodat er een komvorm ontstaat. Herhaal dit voor de overige tortilla’s. Bak de tortilla’s 7 minuten in een voorverwarmde oven en laat ze vervolgens afkoelen totdat ze hard zijn geworden.
Meng de ingrediënten voor de koriander-limoensaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar wat koriander en limoen voor de garnering.
Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verlaag de temperatuur en voeg de Mexicaanse kruidenmix en de zwarte bonen toe. Roer goed door en verwijder van de warmtebron.
Voeg royaal peper toe aan de maïs en grill deze 8-10 minuten in een koekenpan op middelhoge temperatuur.
Verdeel de tortillakommen over de borden en vul ze met de rijst, cherrytomaten, maïs en avocado. Maak het af met de koriander-limoensaus. Garneer eventueel met de overgebleven koriander en limoen. Serveer direct.

Het bericht Vegan recept: Tortillabowls met gegrilde crispy mais verscheen eerst op Plantaardig.org.